Skip to the content

Vejle Kommune

Vejle har en fantastisk beliggenhed – lige midt i Danmark. Vejle er omgivet af motorveje, så det er let, hvis du skal på job eller besøge familie og venner andre steder i Danmark.

Vejle har også gode togforbindelser, så du kan være i København på 2 timer og flere hurtigbusser stopper også i Vejle på vej mød hovedstanden. Derudover ligger Billund Lufthavn i baghaven og kan sende dig ud i hele verden.


Indbyggere

115.748


Lokalområder

Klik her


Det kalder de sig

Vejlensere


Borgmester

Jens Ejner Christensen (V)

Den gode infrastruktur betyder også, at du inden for en times kørsel har adgang til 600.000 jobs. Alene i Vejle by er der næsten 52.000 jobs, og der kommer hele tiden flere til. Så hvis du vil skifte job, så er der gode chancer, også uden at du behøver at flytte igen.

I Vejle har du mulighed for at være bymenneske, med alle en bys muligheder, men også kun have 5 minutter til skov, vand og stand – således er det muligt at få alle dine behov dækket inden for kort afstand.

Fotos og tekst venligst udlånt af Vejle Kommune. 

Besøg områdets solstråler

Arkitektonisk perle

Arkitekturen er noget af det første, man lægger mærke til i Vejle. Her har nogle af landets førende arkitekter sat deres præg på byens udtryk. Vejle fremstår derfor som et spændende og varieret bymiljø med den mest populære bygning ”Bølgen”. Vejle værner om kultur og arkitektur, som i flere tilfælde hænger sammen.

Kultur og kreativitet

Spinderihallerne, som i gamle dage var et bomuldsspinderi, er et kompleks for kreative sjæle og iværksættere. I hjertet af Vejle ligger Musikteateret, hvor kulturen har hjemsted. Her kan du opleve teater, koncerter, stand-up, konferencer og meget mere.

Rekreation i naturen

Vejle er placeret midt i noget af Danmarks smukkeste natur. Vejle Fjord danner en smuk ramme om byen, og langs fjorden er der grønne skovområder. De eventyrlige skove og parker indbyder til aktiviteter, gåture, afslapning og picnic. Ægte rekreation på dine helt egne præmisser.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Vejle Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Vejle Kommune.

Vejle Kommune Bo Bredo Ulrick Madsen

Mød en lokal

"Jeg synes, at noget af det bedste, vi har i Vejle Kommune, er naturen. Der er vand, skov og højder, og det er et sandt eldorado for naturelskere. Særligt Hvidbjerg Strand er et fantastisk sted. Vejle by er også en sand inspiration i sig selv, hvor der sker mange ting. Min fornemmelse er, at vejlensere er glade og stolte af hjembyen. Og så kan jeg jo også lige nævne VB (Vejle Boldklub), der spiller i Superligaen, som jeg ofte er inde at se."

- Bo Bredo Ulrick Madsen er 65 år og folkepensionist. Han har boet i Vejle Kommune siden 1989.

Foto og tekst: Vejle Kommune