Skip to the content

Vejen Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Vejen Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

42.742


Areal

813,7 km²


Det kalder de sig 

Vejengensere 


Borgmester

Egon Fræhr (V)

Besøg områdets solstråler

Baldersbæk Plantage

Baldersbæk Plantage er en såkaldt københavnerplantage omkring lystslottet Baldersbæk. Baldersbæk Slot blev anlagt i starten af 1900-tallet og bruges i dag til privat beboelse. En afmærket sti fører dig rundt i området, hvor du kan se Treherredsstenen, stendyssen, iskældrene, karpedammene og springvandet ”Den lumske Dreng”.

Sønderskov Herregård

Sønderskov Herregård rummer Museet på Sønderskov, der er indrettet i den fredede hovedbygning. Bygningen er fra 1620, men har en historie, der går tilbage til middelalderen. Ud over at besøge udstillingen og se de smukke bygninger, så byder Sønderskov på muligheden for at gå en tur rundt i herregårdens barokke haveanlæg.

Nedersø

Nedersø ligger smukt med skov og gode vandrestier rundt langs søen. Ved søen ligger også Jels Søbad, der har det blå badeflag og gode faciliteter. Der er omklædningsrum og livredder i skolernes sommerferie, og hvis du har lyst til at springe en tur i vandet en frisk vinterdag, så er vinterbadeklubben måske noget for dig.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Vejen Kommune 

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Vejen Kommune.

Mød en lokal

Der sker rigtig mange ting i Vejen kommune og ikke blot i Vejen by. Undersøger man alle kommunens byer nærmere, bemærker man, at der er et utroligt drev fra mange
lokale ildsjæle. Der er arrangementer for alle aldre og genrer. Et stort plus for kommunen er desuden, at du ikke skal bevæge dig ret langt for at opleve den skønne natur.."

Jonas Bonnerup er 27 år og selvstændig. Han har boet i kommunen stort set hele sit liv.. 

work-live-stay

Er dit næste job på Sydvestjylland?

Du får den bedste service i 22 kommuner i Syddanmark, når du leder efter den rette bolig, vil have viden om lokale foreninger, netværk, job og fritidsaktiviteter til eventuel ægtefælle og familie – og meget andet.

God modtagelse er vigtigt, for at du og din familie har lyst til at blive her. Derfor arbejder work-live-stay sammen med de syddanske kommuner og lokale virksomheder om at sikre jeres trivsel – både med arbejdsliv og familieliv for øje.