Skip to the content

Tønder Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Tønder Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

37.366


Areal

1.184,59 km²


Det kalder de sig 

Tøndringer


Borgmester

Henrik Frandsen (V)

Besøg områdets solstråler

Nationalpark Vadehavet 

Besøg Danmarks største nationalpark, Nationalpark Vadehavet. Tønder er en af de i alt fire kommuner, som området dækker over. Oplev dansk natur, når det er allerbedst i Nationalpark Vadehavet, der i 2008 kom på UNESCO’s verdensarvsliste. Dyrelivet er mangfoldigt, og på en tur hertil kan du opleve trækfugle, sæler, sort sol og østers. Hertil kommer en smuk natur med et fantastisk planteliv.

Æ markmandssti

Æ markmandssti er en spændende, afmærket rute nær den ødelagte landsby Misthusum. Gangruten, der foregår i det frodige marskterræn, tager dig forbi diger og forskellige fortidslevn. Du kommer bl.a. forbi Fedding, et fredet hus, der tilhører Tønder Museum, Husum Enge og Marskmandshuset.

Lakolk Strand

Lakolk Strand på Rømø er en af Europas bredeste sandstrande. Tag en tur på stranden, der har gode bademuligheder for både børn og voksne. Årligt i september er stranden sted for Rømø Dragefestival, som er Nordeuropas største dragefestival. Det er også populært at besøge Lakolk Strand på hesteryg.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Tønder Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Tønder Kommune.

Mød en lokal

"Noget af det, der kendetegner Tønder Kommune er nærhed og frivillighed. I forbindelse med tilflytningen hertil var vi på en rundtur i kommunen, og det var imponerende at se, hvor mange aktiviteter der er rundt omkring. Der er idrætsforeninger, efterskoler, frivillige foreninger og meget mere, og der er så mange ildsjæle, som går langt for at skabe liv – og de lykkes med det. Nærheden virker til at være det vigtigste i alle aktiviteter, og det er noget, jeg sætter stor pris på."

Caja Vallentin Nielsen er 32 år og har boet i kommunen siden 1. maj 2019. 

Foto: Ulrik Pedersen. Venligst udlånt af: Tøndermarsk Initiativet