Skip to the content

Svendborg Kommune

Tag på rekreation i den smukke natur, gå på opdagelse i midtbyens fine butikker eller fordyb dig i kulturlivets mange tilbud. Svendborg Kommune er en perle for både små, unge og store.


Indbyggere

58.296


Areal

416,78 km²


Det kalder de sig

Svenborgensere


Borgmester

Bo Hansen (S)

Besøg områdets solstråler

Grønne værdier 

Svendborg er en grøn kommune, der arbejder målrettet for at reducere energiforbruget og udfase fossile brændstoffer. Målsætningen er, at kommunen som virksomhed er 100% omstillet til vedvarende energi i 2040.

Thurø Rev 

Tag til hurø Rev som ligger på den sydlige del af Thunø og er et af kommunens smukkeste strandenge. Gå en tur langs de anlagte stier og oplev de fritgående heste, der er med til at holde beplantningen nede.

Cittaslow-bevægelsen

Svendborg ønsker at fokusere på en mere enkel livsstil, og blev derfor medlem af Cittaslow-bevægelsen i 2008. Formålet er at udbrede slowfood-filosofien i dagligdagen.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Svendborg Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Svendborg Kommune.

Næstekærlighed og sammenhold

"På Sydfyn kerer man sig om sin næste. Der er mange smil, næstekærlighed og sammenhold.

- Helena Kjær, 34 år. 

Foto: Mads Claus Rasmussen