Skip to the content

Svendborg Kommune

Tag på rekreation i den smukke natur, gå på opdagelse i midtbyens fine butikker eller fordyb dig i kulturlivets mange tilbud. Svendborg Kommune er en perle for både små, unge og store.


Indbyggere

58.296


Areal

416,78 km²


Det kalder de sig

Svenborgensere


Borgmester

Bo Hansen (S)

Besøg områdets solstråler

Grønne værdier 

Svendborg er en grøn kommune, der arbejder målrettet for at reducere energiforbruget og udfase fossile brændstoffer. Målsætningen er, at kommunen som virksomhed er 100% omstillet til vedvarende energi i 2040.

Thurø Rev 

Tag til hurø Rev som ligger på den sydlige del af Thunø og er et af kommunens smukkeste strandenge. Gå en tur langs de anlagte stier og oplev de fritgående heste, der er med til at holde beplantningen nede.

Cittaslow-bevægelsen

Svendborg ønsker at fokusere på en mere enkel livsstil, og blev derfor medlem af Cittaslow-bevægelsen i 2008. Formålet er at udbrede slowfood-filosofien i dagligdagen.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Svendborg Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Svendborg Kommune.

Svendborg Kommune Mai-Britt Schultz

Mød en lokal

"For mig står Svendborg for mod og åbenhed. Generelt meget lidt angst for den fremmede - om man er fra Holstebro eller Mogadishu. Det er et område, der sprudler af kultur i alle former: Billedkunst, kunsthåndværkere, events, små spillesteder, jazz, folkemusik, ny musik, gammel musik, bøger, slam poetry osv. Her er så mange muligheder for at opleve og dygtiggøre sig. Der er noget om det, vi plejer at sige: Vi er verdens mindste kulturelle storby."

- Mai-Britt Schultz er 56 år og arbejder som kunstskoledirektør, højskolelærer og forfatter. Hun har boet i Svendborg Kommune i 25 år.

Foto: Mads Claus Rasmussen