Skip to the content

Sønderborg Kommune

Byder på fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Sønderborg Kommune er en sønderjysk perle for både store og små


Indbyggere

74.220


Kort og byer

Klik her


Det kalder de sig

Sønderborgensere


Borgmester

Erik Lauritzen (S)

Nordborg ligger idyllisk på toppen af Als, nær strand og skov, men uden at være afskåret bekvemlighederne ved at bo i byen. Nordborg har et aktivt handelsliv - halloween, forår- og høstmarked i byens gågade, byNight og sønderjysk kaffebord er blot nogle af byens arrangementer. Vil du have en hyggelig dag på café eller finde en god bog på biblioteket, er dette også muligt. Vil du ud at spise inde i byen eller ved vandet - dansk, orientalsk eller gourmet? Nordborg har det hele.

Nordborg har et rigt foreningsliv, hvor stort set alle sportsgrene kan dyrkes. Skal dit barn gå i folkeskole, friskole, dagpleje eller vuggestue? Vil du bruge fritiden på frivilligt arbejde, kan dette også gøres for både små, ældre og de besværede. Mulighederne er mange.

Nordborg er en by, der er rig på forskellige iværksætter firmaer både indenfor sundhed, håndværkere, detail, maskine- og software udvikling så jobmulighederne er gode, og skulle det en sjælden gang ikke være tilfældet, er der gode transportmuligheder til Sønderborg. Fra Nord-Als sejler der også en færge, som hver halve time forbinder toppen af Als med Jylland. 

Om sommeren har byen et rigt turistliv, hvor mange gæster sommerhusene i egnen eller de mange små bådvige og campingpladser. Vi har en stor oplevelsespark og et helt nyt ressort under opbygning. Vi kan byde på koncerter, bierfester, byfester og en lokal og hyggelig musikfestival. Lige her på Nordborg på Toppen af Als.

Besøg områdets solstråler

Nordborg Sø

Tag fiskestangen med til Nordborg Sø, hvor der er gode muligheder for at fange gedder, sandart og ål. I den nordlige del af søen ligger Nordborg Slot, hvor der har været efterskole siden 1922. Der er også en lille slotspark tilknyttet slottet, hvor man kan gå en tur på lindealléerne med udsigt til Nordborg Sø.

Gråsten Slot

Det nuværende Gråsten Slot er opført i 1759, men Gråsten slot har eksisteret siden 1500-tallet. Ved Gråsten Slot kan du gå en tur i den smukke slotshave, som stadig bærer præg af Dronning Ingrids store kærlighed til blomster. Dronning Ingrid havde sommerresidens på Gråsten Slot frem til sin død i år 2000, og hendes indflydelse på især slotshaven er stadig tydelig.

Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle er symbolet for dansk modstand og udholdenhed i grænselandet. Møllen var centrum for kampe mellem Danmark og Preusserne i både 1848-49 og i 1864. Området omkring Dybbøl Mølle har haft nogle af de mest voldsomme slag i nyere dansk historie, men det er samtidig et meget smukt område, hvor du har en fantastisk udsigt ud over Flensborg Fjord.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Sønderborg Kommune 

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Sønderborg Kommune.

Foto: Kim Toft Jørgensen