Skip to the content

Odense Kommune

Gå på opdagelse og få stillet din kulturelle sult, tag på rekreation i smukke naturomgivelser eller dyrk de mange forskellige tilbud om sport, kreativitet og hygge. Odense Kommune er en perle for både små og store.


Indbyggere

204.895 


Areal

305,69 km²


Det kaldere de sig

Odenseanere


Borgmester

Peter Rahbæk Juel (S)

Besøg områdets solstråler

Kunstnerisk klatrevæg

På bagsiden af Albani-bryggeriet er der opført en kunstnerisk klatrevæg, der bl.a. fungerer som et kunstnerisk indslag ved Odense Å. Men det er også et playspot i form af en klatrevæg, som indbyder unge og gamle til at arbejde sig op i højden. Ved foden af værket er anlagt en sandgrav, så man ikke slår sig, når man klatrer uden reb.

Harry Potter Festival

Ja, du læste helt rigtigt. Odense inviterer hvert år til Harry Potter Festival i efterårsferien. Begivenheden, der begyndte som et lille aftenarrangement på Næsby Bibliotek for over 15 år siden, udgør nu en tredages-festival, hvor 13.000 gæster fra hele landet tager del i et magisk univers i centrum af byen. Kom til en fortryllende gensyn med Harry, Hermione, Ron, Hagrid og alle de andre fra de fantastiske fortællinger om magi og venskab.

H.C. Andersen

H.C. Andersens eventyr har tryllebundet generationer af børn og voksne. Mange af disse eventyr har undergået en ”Disney-fortolkning”, da eventyrenes handlinger og moraler til tider kan synes for hjerteskærende for barnlige sjæle. Eksempelvis lever Den Lille Havfrue ikke lykkeligt til sine dages ende i H.C. Andersens originale fortælling. Hun kommer af dage ved selvmord, da prinsen gifter sig med en prinsesse fra nabokongeriget.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Odense Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Odense Kommune.

Odense Kommune Carina Randeris Nielsen

Mød en lokal

”Jeg synes særligt de senere år, at der er kommet en masse nye og spændende kulturelle tiltag her til byen. Det er dejligt at se forskellige nye iværksætteres idéer spirer og blive en del af byen (eksempler: Storms pakhus og arkaden). Lige nu synes jeg også at letbanebebyggelse er ret karakteristisk for byen. Det er i hvert fald svært at komme rundt i indre by, hvis man er i bil. Jeg er dog ved godt mod og tænker, at det nok skal blive godt, når det bliver færdigt. Derudover oplever jeg en særlig ”fynsk energi”. I modsætning til andre større byer i Danmark, så oplever jeg, at folk lader hinanden komme til, når man står på bussen manddag morgen, folk i gågaden er ikke nærige med deres smil og kommer gerne én til undsætning, hvis man ikke kan finde vej – det synes jeg er meget charmerende ved byen.”

- Carina Randeris Nielsen er 22 år og mediegrafikerstuderende. Carina har boet i Odense Kommune i 5,5 år.

Fotos: Visit Odense