Skip to the content

Haderslev Kommune

Gå på opdagelse i det boblende kulturliv, tag på rekreation i smukke naturomgivelser eller dyrk de mange forskellige tilbud om motion, kreativitet og hygge. Haderslev Kommune er en sønderjysk perle for både små og store.


Indbyggere

55.670 


Areal

813,57 km²


Det kalder de sig 

Haderslevere


Borgmester

Hans Peter Giel (V)

Besøg områdets solstråler

The StreetDome

The StreetDome er en unik skateboardpark med indendørs- og udendørsanlæg i Haderslev. Parken sætter en høj overlægger for skateboard og gadeidræt på både nationalt og internationalt niveau. Her kan du stå på løbehjul, skateboard, rulleskøjter, dyrke parkour, klatring og bouldering. Området er blevet et naturligt og aktivt samlingspunkt for børn og unge fra hele kommunen.

Haderslev Dyrehave

Haderslev Dyrehave finder du i den vestlige del af Haderslev Dam ved Nørskovgård. Her kan du komme tæt på de 200 dådyr og 20 krondyr, der vandrer rundt i flokke. Besøg naturlegepladsen, som ligger bag Det Grønne Forsamlingshus ud til Dyrehaven. Pak en picnickurv og slå jer ned ved opstillede borde og bænke. I forsamlingshuset er der offentlige toiletfaciliteter.

Kløften Festival

Er du til kolde fadøl og koncerter? Kløften Festival er med sine 7.000 gæster den største musikfestival i Haderslev Kommune, afholdt i byparken Kløften. Festivalen starter ud torsdag, fredag afvikles et børnevenligt program med karneval gennem Haderslevs gader, og lørdag sluttes herligheden af med fyrværkeri ved midnatstid. Festivalen har eksisteret siden 1980 og er en af Danmarks ældste.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Haderslev Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Haderslev Kommune.

Mød en lokal

"Jeg synes, vi er rigtig gode til at tale sammen – også selvom vi ikke kender hinanden. Man hilser på hinanden på legepladsen, biblioteket på kaffebaren osv. Haderslev kan noget andet end de større byer, og jeg elsker den imødekommende atmosfære, der findes her. Der er også rigtig mange frivillige tiltag i byen, så der er gode muligheder for at skabe sig et netværk igennem foreninger og organisationer. Man kan blandt andet blive frivillig i den nye kunsthal."

- Kamilla Vinther er 31 år gammel og arbejder freelance som grafisk designer. Hun har boet i Haderslev Kommune i 5 år.

Fotos: Haderslev kommune