Skip to the content

Esbjerg Kommune

En charmerende kommune med både fantastik natur, historiske vingesus og en jordnær stemning. Esbjerg Kommune er en vestjysk skattekiste.


Indbyggere

115.483


Areal

794,50 km²


Det kalder de sig 

Esbjergensere


Borgmester

Jesper Frost Rasmussen (V)

Besøg områdets solstråler

Den bedste leverpostej 

Tilbage i 1952 besluttede Kaj Wium, at han ville lave verdens bedste leverpostej i højeste kvalitet og uden konserveringsmidler. Målet er i dag det samme, og stort set alle i Esbjerg Kommune er enige om, at Wium Leverpostej er den bedste leverpostej i verden. Skal du smage?

En uge i festens tegn

Siden 1997 har Esbjerg Festuge som en årlig begivenhed vokset sig større og større. Kunst, teater og musik er omdrejningspunkterne for de mere end 200 forskellige arrangementer rundt omkring i byen. Med opera, containerkunst, pop og sømandsmusik er der lidt for enhver smag, og man bør ikke snyde sig selv for at opleve nye og ukendte sider af Esbjerg og opland.

En stor handelsby

Kongensgade i Esbjerg er også kendt som Danmarks længste gågade. Her kan du få tilfredsstillet dit shopping-gen i de over 200 specialbutikker, restauranter og varehuse. Her finder du desuden også BROEN Shopping, som er Vestjyllands største shoppingcenter.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Esbjerg Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Esbjerg Kommune.

Esbjerg Kommune, Inge Marie, konsulent
lokal

Mød en lokal

”Jeg håber, nytilflyttere synes, kommunen er åben og lydhør. Mit bedste råd er at melde sig ind i en forening. I foreninger er der gode muligheder for at skabe sig et stort netværk. Hold også øje med, hvad der er af kulturelle tilbud rundt omkring – for der er rigtig mange gode muligheder og aktiviteter i Esbjerg Kommune. Derudover er der rigtig mange gode arbejdspladser og boliger, hvilket gør kommunen attraktiv. Og så vil jeg også gerne nævne Nationalpark Vadehavet, som er et varemærke for Esbjerg Kommune.”

- Inge Marie er 56 år og arbejder som konsulent. Hun har boet i kommunen i 35 år.