Skip to the content

Billund Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Billund Kommune er både et natur- og kulturskønt område med masser af oplevelser for hele familien.


Indbyggere

26.608


Areal

540,18 km²


Borgmester

Ib Kristensen (V)

Besøg områdets solstråler

Skulpturparken i Billund

Skulpturparken i Billund er en natur­park, hvor et væld af skulpturer af mange forskellige kunstnere pryder landskabet. Parken har masser af smukke ting at se på, og nogle af skulpturerne indbyder også til aktivitet og leg. Gå en tur på den brede sti i parken og nyd frokosten på en af de mange bænke.

Børnenes Kvarter

Besøg Børnenes Kvarter, som er et stort område med bl.a. en stor legeplads i det sydlige Billund. Området er et sandt mekka for børn og barnlige sjæle, der kan boltre sig på legepladsen og bruge deres fantasi. Det er også børn, der har været med til at bestemme, hvordan parken skulle udformes.

Randbøl Hede

Besøg Danmarks største indlandshede, Randbøl Hede. Her kan I tage på opdagelse på en af hedens mange spændende oplevelsesruter, der fører jer rundt i de store vidder, sandklitter og vindomblæste lyngpletter. Ruterne leder jer på spor efter hedebønder og det tyske luftvåben fra 2. verdenskrig. Her kan I også besøge det levende udstillingscenter Kirstinelyst, som er et moderne formidlings- og oplevelsescenter.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Billund Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Billund Kommune.

Mød en lokal

"Billund by har i mange år været kende­tegnet ved en stor udskiftning blandt byens borgere. Det har bl.a. betydet, at sammenholdet og tilhørsforholdet måske ikke har været så stort. Dog er der mange gode initiativer og aktiviteter rundt omkring i kommunen, hvor man kan mødes og møde nye mennesker. Det gode og tætte sammenhold finder du dog ofte i kommunens mindre byer, hvor der er en stærk fællesskabsfølelse i bl.a. foreningslivet. Generelt kan man sige, at der er kommet fokus på at handle lokalt, så butikkerne i byerne kan blive ved med at køre rundt – og det er meget positivt."

- Bodil nielsen er 65 år, og har boet i kommunen i 18 år. 

Foto: Ukendt