Skip to the content

Assens Kommune

Hvis du lige er flyttet til Assens Kommune, kender du sandsynligvis endnu ikke området særlig godt. Du kan her finde information om byens tilbud og muligheder samt få inspiration til spændende udflugter rundt i kommunen.  


Indbyggere

40.965


Areal

512,22 km²


Det kalder de sig

Assensboer


Borgmester

Søren Steen Andersen (V)

Solstråler

Danmarks Fugle Zoo 

Det er ikke bare bjergoplevelser, der byder sig til af  ekstraordinære oplevelser i Assens Kommune. Du kan også opleve mere end 800 forskellige fugle i Frydenlund Fuglepark. Dette er Danmarks Fugle Zoo, og den ligger i Tommerup nordøst for Assens by. Her er der fugle fra både syd og nord samt eksotiske fugle og mere  almindelige fugle. Med sine 5 hektar er Danmarks Fugle Zoo et af Skandinaviens største specialzoo med fugle.

Jordløse bakker 

Jordløse Bakker og Jordløse Bypark ligger mellem Haarby og Vester Hæsinge og er et område, der med en  ugtende bakkeryg med rette går under navnet ”De  Fynske Alper”. Der er bordbænkesæt ved den tilhørende parkeringsplads, så området er et oplagt udflugtsmål. I forlængelse af Jordløse Bakker finder du Jordløse Bypark, der er en større aktivitetspark med tarzanbaner,  motionsmaskiner, bålhytte og et friluftsteater.

Lystfiskeri 

Er du interesseret i lystfi skeri, er Assens Kommune det helt rigtige sted at befinde sig. Nogle af de bedste fiskepladser finder du nemlig på Vestfyn. Området byder på et væld af forskellige steder at fiske – både ved søer og ved kysten. Tag for eksempel forbi Sønderby Klint, hvor Fyns største regnbueørred på 8,5 kilo er blevet fanget.

Lokale virksomheder står klar til at hjælpe dig i Assens Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Assens Kommune.

Flytteguiden Assens - Per

Mød en lokal

"I kommunen er der et stort og rigt foreningsliv, der kan tilgodese enhver interesse, uanset man er interesseret i kajak, jagt, fiskeri, spejderliv, sport m.m. Vi har noget for enhver smag. Handelsstandsforeningerne, med Assens i spidsen, er garanter for masser af aktiviteter året igennem, naturligvis mest om sommeren. Et mindre udpluk nævnt i flæng: Børneloppemarked, modefestival, Late Night, biler, håndværk og meget mere."

Peder Nedergaard er 58 år og har boet i kommunen i 46 år. 

Fotos: Visit Assens