Skip to the content

Aabenraa Kommune

Naturskønne omgivelser, et sprudlende kulturliv og visioner om en hverdag med mere motion. Aabenraa er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

58.761


Areal

940,63 km²


Det kalder de sig

Aabenraaere


Borgmester

Thomas Andreasen (V)

Besøg områdets solstråler

En kommune med bevægelse

Aabenraa er en af syv breddeidrætskommuner i Danmark. Det betyder at der er en bred vifte af bevægelses- og motionstilbud året rundt i hele kommunen. Naturen indbyder til bevægelse, men bevægelsen tænkes også ind i byen med legepladser, klatrevægge og skaterparker.

Barsø

Den lille ø Barsø i Aabenraa Fjord er altid et besøg værd. Her kan du gå på opdagelse i øens smukt kuperede og uberørte natur. Der er i dag 22 fastboer på øen. Flere vandreruter er anlagt rundt omkring på øen, og de leder dig ud i de skønneste afkroge af naturen. Der kommer flest endagsturister, men det er muligt at forlænge opholdet med en overnatning både i naturen, på bed & breakfast eller i ferielejlighed. Du skal med færgen fra Løjtland for at komme til Barsø.

Kalvø

I bunden af Genner Bugt kan du besøge Kalvø. Kalvø byder på et dejligt, rekreativt naturområde, hvor en smukt anlagt vandresti på godt 3 km fører dig hele vejen rundt på øen. Her finder du et rigt plante og dyreliv, og øen er et populært udflugtsmål for både vandrere, lystsejlere og cyklister. Rundt omkring på øen er opsat borde og bænke, så det er oplagt at pakke en picnickurv til turen.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Aabenraa Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Aabenraa Kommune.

Aabenraa Kommune Thomas

Mød en lokal

"Aabenraa Kommune er en kommune med fremdrift og modernisering, der samtidig imødekommer borgernes efterspørgsler uden at gå på kompromis med erhvervslivet. Derudover er det kendetegnende for kommunen, at der er masser af frivillige aktiviteter i de lokale foreninger. Det er medvirkende til at forøge fællesskabet og udvalget af tilbud, der samtidig bakkes op af kommunen, som tilbyder arrangementer af enhver art."

- Thomas Hostrup er 40 år og maskinmester. Han har boet i Aabenraa kommune i 10 år.