Skip to the content

Stevns Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Stevns Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

22.805


Areal

249,91 km²


Det kalder de sig

Stevnsboer 


Borgmester

Anette Mortensen (V)

Besøg områdets solstråler

Trampestien

Mellem Rødvig Havn og Bøgeskov Havn ligger den 22 kilometer lange Trampesti. Det er en imponerende strækning, der følger klintekanten og områder under klintekanten, hvorfra I kan nyde den spektakulære udsigt ud over bugter og vige. Den 41 meter høje Stevns Klint er i sig selv en imponerende følgesvend. Der er anlagt parkeringspladser flere steder langs klinten, hvor der ligeledes er skiltet til Trampestien. Du behøver derfor ikke at gå hele strækningen, for at få adgang til denne oplevelse.

Stevns Fyrcenter

Oplev Stevns højeste punkt ved Stevns Fyr. Fyret rager 27 meter højt op i luften og ligger på kanten af Stevns Klint 42 meter over havet. Fra tårnet er der en smuk udsigt ud over Stevns havet og ikke mindst Stevns flade kulturlandskab. Fyrcenteret er åbent alle dage året rundt, og entréen er gratis. Foråret og efteråret er dog særlig anbefalelsesværdigt, da man kan opleve imponerende fugletræk med millionvis af fugle.

Jættestuen Maglehøj

Mellem Varpelev og Hellested kan I opleve fortidslevnet Maglehøj. Det er en gammel jættestue, der er dateret helt tilbage til 3.200 f.Kr. Her kan I krybe ind i en fire meter lang gang og ind i et seks meter langt kammer, der er to meter bredt og halvanden meter højt. Tag endelig en lommelygte med, så I rigtigt kan se de kæmpestore sten, gravhøjen er bygget af.

Foto: Stevns Kommune