Skip to the content

Sorø Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø.Sorø Kommune er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

29.881


Areal

308,46 km²


Det kalder de sig

Soranere 


Borgmester

Gert Jørgensen (K) 

Roskilde kommune - restaurant. Jonas Eggers

Mød en lokal

"Roskilde er en lidt sjov by, der på den ene side gerne vil være lidt metropolsk, mens den på den anden side har svært ved at give slip at være en provins. Roskildedenserne holder sammen og er nogle utroligt hjælpsomme sjæle. Det kan være en god ide at melde sig ind i facebookgruppen "Roskilde hjælper hinanden", hvor man altid kan få svar på et spørgsmål eller finde en hjælpende hånd."

- Jonas Eggers er 41 år. Jonas er folkeskolelærer og fotograf og har boet i kommunen hele livet.

Besøg områdets solstråler

Akademihaven Sorø

Akademihaven er en stor landskabshave, der ligger i Sorø. I den store park, der stammer helt tilbage fra omkring år 1200, finder du et væld af blomster, fritstående træer og buske. Tag på tur i den velbesøgte have, der med sin beliggenhed ned til Sorø Sø, er et perfekt udflugtsmål.

Tuel Sø

Besøg en af de største søer i Sorø, nemlig Tuel Sø. Nordøst for Sorø by finder du søen, der er et oplagt sted for en vandretur. Tuel Sø er med en stor bestand af gedder og aborrer også et populært sted for lystfiskere.

Bromme

Bromme er et sogn, der ligger nord for Sorø. Her kan du finde et stort skovområde og søen Bromme Lillesø. Det naturskønne område var tidligere en grusgrav, men er nu et populært udflugtsmål. Tag familien med i skoven, hvor der er en bålhytte, et legeområde med tovgynger og gode parkeringsforhold.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Sorø Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Sorø Kommune.