Skip to the content

Ringsted Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Ringsted Kommune er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

34.852


Areal

295,17 km²


Det kalder de sig

Ringstedere 


Borgmester

Henrik Hvidesten (V)

Mød en lokal

"Noget af det, der kendetegner Ringsted Kommune, er historien. Vi er en gammel købstad med en stolt tradition, og så er vi en gammel kongeby. I Sct. Bendt Kirke er flere tidlige konger begravet. Kirken er ofte åben og bestemt et besøg værd. Den flotte natur er også noget af det, der kendetegner kommunen. I bymidten ligger vores gamle lystanlæg, som ikke er så stort, men meget hyggeligt. Vi har desuden et stort sportsområde med flere haller, fodbold-, skater-, og tennisbaner samt svømmehal. I oplandet til Ringsted by er der også stor aktivitet i de små og mellemstore idrætsforeninger, og Ringsted er blandt andet kendt for TMS, TeamGym og Floorball."

- Susanne Schrøder er 51 år og har boet i kommunen i 45 år. 

Besøg områdets solstråler

Haraldsted Sø

Nord for Ringsted ligger Haraldsted Sø, der med sine fine badefaciliteter er en populær sø at bade i. Søen bruges også til forskellige vandsports­aktiviteter af sportsforeninger i Ringsted. Der kan desuden fiskes i søen, som har en stor rovfiskebestand.

Store Bøgeskov

Store Bøgeskov er en stor, frodig skov på 350 hektar tæt på Gyrstinge Sø. En særlig attraktion i skoven er springkilden, der springer op ad jorden i én met­ers højde. Tag på tur i den store skov, som du både kan opleve i bil, på cykel eller på gåben.

Kværkeby Fuglereservat

Kværkeby Fuglereservat er et ni hektar stort fuglereservat, der består af eng- og moseområde og en grusgrav. I reservatet finder du mere end 200 dyre­arter, hvoraf ca. 150 af dem er fuglearter. Du kan komme med på en guidet tur i reservatet. Bemærk, at man kun må besøge reservatet efter aftale.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Ringsted Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Ringsted Kommune.