Skip to the content

Odsherred Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Odsherred Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

32.957


Areal

356,61 km²


Det kalder de sig 

Odsinge


Borgmester

Thomas Adelskov (S)

Mød en lokal

"Jeg synes, nærhed kendetegner kommunen. Der er en helt særlig nærhed til naturen og til hinanden. Engagér jer i lokalsamfundet. På den måde lærer man en masse folk at kende og finder hurtigt ud af, hvad der ske i området."

- Kristine Marie Berg er 41 år og lektor i retorik ved Københavns Universitet. Hun har boet i kommunen i 2,5 år. 

Besøg områdets solstråler

Sjællands Odde

Besøg Sjællands Odde, som er en smuk halvø på nordvestkysten af Sjælland mellem Kattegat og Sejerø. Odden består af et kuperet landskab med små skovområder og vand på begge sider. Tag en tur rundt i landskabet til fods eller på cykel, så du kan komme tæt på den karakteristiske natur.

Vejrhøjbuen & Vejrhøj

Om end du får lidt sved på panden, så er det noget af en oplevelse at bestige den kolossale randmoræne Vejrhøjbuen, som tårner sig op nord og vest for den gamle Lammefjords bredder. Buen er dannet under istiden for mere end 15.000 år siden, og her finder I også de gamle fortidsminder Dutterhøje, Maglehøj samt Esterhøj. Stiller du dig på bronzealderhøjen Vejrhøj, er du 121 meter over vandoverfladen. I klart vejr kan du prøve at tælle kirker, for du vil have udsigt til godt 27 kirker, heriblandt Roskilde Domkirke.

Grevinge Skov

Skoven rummer en del oldtidsminder, og så er det også her, du kan finde Hamlets Grav. Under Anden Verdenskrig brugte tyskerne skoven som nødflyveplads under besættelsen, men i dag er løvskoven fredfyldt og rolig med mulighed for masser af fordybelse.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Odsherred Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Odsherred Kommune.