Skip to the content

Lolland Kommune

Tag på rekreation i de smukke naturomgivelser, gå på opdagelse i Danmarks ældste gågader og nyd den nærværende ø-kultur. Lolland er stedet for både store og små.


Indbyggere

41.105


Areal

892,92 km²


Det kalder de sig

Lollænder


Borgmester

Holger Schou Rasmussen (S)

Lolland Kommune Christina Blomquist Nielsen

Mød en lokal

"Det er kendetegnet for Lolland Kommune, at folk altid er klar til at hjælpe dig - eller kender nogen, der kan hjælpe dig, hvis du har brug for det."

- Christina Blomquist Nielsen er 28 år og arbejder som social- og sundhedshjælper. Christina bor og arbejder i Nakskov, som hører til Lolland Kommune.

Besøg områdets solstråler

Handelsbyen Nakskov

Denne hyggelige handelsby er kommunens største by. Nakskov byder på oplevelser for store og små. Gå på opdagelse i en af Danmarks hyggeligste og ældste gågader, som leder dig ned til havnen. Fra Nakskov Havn kan du passende tage med Postbåden, som sejler med post og varer til alle øboerne i Nakskov Fjor.

Naturlegepladsen

I Knuthenborgs Safariparks gamle frugthave ligger intet mindre end Danmarks største naturlegeplads. Her er alt, hvad hjertet begærer på en legeplads såsom hoppepude, sand- og vandkasser, tømmerflåde, klatretårne, rutchebaner, svævebane, gynger, hængebroer osv. Her kan familien nemt få mange timer til at gå. Tag madkurv med og slå jer ned ved et picnicbord.

Albuen

Albuen er en 7,5 km lang krumodde, der skiller Langelandsbæltet fra Nakskov Fjor. Det er et smukt og barskt område med et rigt plante- og dyreliv. Landet ligger så lavt, at det på afstand ser ud til, at de små fiskerhuse, lodshuse og fyr flyder på fjorden. Du kan gå til Albuen ved at følge den 6 kilometer lange tange ud til fyret eller tage postbåden, der holder en times pause på Albuen.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Lolland Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Lolland Kommune.