Skip to the content

Køge Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende og aktivt foreningsliv. Køge Kommune er en sand perle.


Indbyggere

60.979


Areal

257,18 km²v


Det kalder de sig

Køgensere


Borgmester

Marie Stærke (S)

Mød en lokal

”Det første ord, der kommer op, er ”folkelighed." Det ser man eksempelvis til Køge Festuge, hvor der er fest på torvet hele ugen, levende musik og meget mere. Festugen tager plads i midten af Køge ved Kirkestrædet, hvor brostenene pryder hele pladsen. Det er dog også de gamle historier og bygninger, der kendetegner Køge – vi har masser af historiske bygninger og spændende fortællinger. Selv er jeg opvokset i Køge og har aldrig forladt kommunen – og man må sige, at 67 år i kommunen giver nogle gode historier og minder.”

John Bo er 67 år og har boet i Køge Kommune hele sit liv.

Besøg områdets solstråler

Køge Marina

Køge Marina ligger i naturskønne områder ikke langt fra Køges smukke og velbevarede bymidte. På Køge Marina finder du et hyggeligt havnemiljø med en dejlig strand og et havnebad. Derudover der både restauranter, ishuse, grillplads samt legeplads og hoppeborg til de mindste.

Barriere-ø

Ølsemagle Revle er en såkaldt barriere-ø, hvor der mellem kysten og revlen er opstået en lagune med en lang række vadefuglearter. Der er en del udkigstårne i området, hvor du kan observere fuglelivet. Ud over at kigge på fugle er der også en god sandstrand med mulighed for at bade. Vandet er lavt ved kysten, og det er en meget velegnet strand til familier og små børn.

Gammel Køgegård

Gammel Køgegård er en smuk hovedgård, der ligger i et interessant område. Hovedbygningen er fra 1791, men gårdens historie kan spores helt tilbage til middelalderen. I den åbne del af den tilhørende park er Grundtvig bisat, og blandt andre kulturhistoriske seværdigheder i området kan nævnes fem gravhøje fra bronzealderen. Køge å løber gennem området, og en målrettet naturgenopretning betyder, at du kan finde en fantastisk ådalsnatur med mange småsøer og enge med afgræsning.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Køge Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Køge Kommune.

Fotos: Visit Køge