Skip to the content

Kalundborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Kalundborg Kommune er en visionær kommune med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

48.436


Areal

604,43 km²


Det kalder de sig

Kalundborgensere


Borgmester

Martin Damm (V)

Kalundborg Kommune

Mød en lokal


"Jeg synes, den flotte natur i området kendetegner kommunen, og jeg vil anbefale tilflyttere at tage til nogle af de mange arrangementer i kommunen. Der er lavet en ny legeplads i Havneparken – en maritim legeplads. Det er et godt sted til børn, og der er masser af plads at boltre sig på."

- Kenneth Mortensen er 40 år og har boet i Kalundborg Kommune i 8 år. 

Besøg områdets solstråler

Sejerø

Sejerø ligger i Sejerøbugten i Kattegat og har ca. 336 indbyggere. Færgen sejler hver dag fra Havnsø, og overfarten tager en time. Naturen på Sejerø er meget smuk og kuperet med bakker og istidslandskab, og der er god mulighed for nogle dejlige vandreture med flotte udsigter. Halvdelen af øens befolkning bor i Sejerby, hvor du finder en købmand, bibliotek, lægehus, skole og et meget hyggeligt gadekær. Midt i byen ligger også kirken, der er en af Danmarks første gotiske kirker.

Røsnæs Spidsen

Ca. 15 km ud fra Sjællands vestkyst ligger halvøen Røsnæs. Her finder I et af landets tørreste og mest solrige pletter i Danmark. Røsnæs har nemlig ca. 100 solskinstimer mere end landsgennemsnittet. Dette er også grunden til, at naturen på Røsnæs er hjemsted for dyrearter, der normalvis holder til længere sydpå. Pak en picnickurv, og tag afsted på tur til Røsnæs, hvor I kan nyde både klimaet, naturen, udsigten samt dykke ned i områdets historie ved at besøge Røsnæs Fyr.

Birkegårdens Haver

Besøg fem bjergtagende haver med både dyr, legepladser, minigolfbaner og meget mere. Her er masser at opleve for både store og små i familien. Gå på opdagelse i Den dansk/engelske have, Den japanske have, Klosterhaven, Præriehaven og Permahaven. I kan nyde jeres medbragte madpakke på picnicområderne eller besøge Café Klokkeblomst. Bemærk, der er entrébetaling.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Kalundborg Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Kalundborg Kommune.