Skip to the content

Thisted Kommune

Hvis du lige er flyttet til Thisted Kommune, kender du højst sandsynligt ikke byerne eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet.


Indbyggere

43.423


Areal

1.095,63 km²


Det kalder de sig

Thistedbo 


Borgmester

Ulla Vestergaard (S)

Besøg områdets solstråler

Vejlerne

Thisted Kommune rummer en storslået natur, som bl.a. fuglene trives i. I Vejlerne, et smukt og fredet naturområde, finder du Nordeuropas største fuglereservat. Området er 6.000 hektarstort og er et broget landskab med græsenge, rørskove og brakvandssøer.

Vindmøller

Det er ikke kun surfere eller vandsportsudøvere, der udnytter den kraftige vind ved vestkysten. Området huser også et stort antal vindmøller. I 2012 åbnede Østerild Testcenter, der tester vindmøller med en højde på op til 250 meter. Testcentret, der var verdens største i 2012, er et populært besøgsmål, og rundvisninger hertil kan bookes.

Sjældne fiskearter 

I Nordsøen findes et væld af forskellige specielle og sjældne fiskearter. I Nordsø Akvariet, der ligger i Nørre Vorupør, kan du gå på opdagelse i havets dyb og opleve mere end 80 fiskearter i i alt 16 store saltvandsakvarier. Du kan bl.a. se store hajer i det kæmpe hajbassin.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Thisted Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Thisted Kommune.

Mød en lokal

”Thisted Kommune er kendetegnet ved god plads og masser af frisk luft. Jeg elsker naturen, og at der ikke er overfyldt med mennesker alle vegne. Thyboer kan være lidt vanskelige at komme ind på livet af. De fleste er dog venlige og hjælpsomme, hvis man kontakter dem. “Der er højt til loftet og langt ud til hjørnerne i Thy,” som Karsten Bjørnskov engang har udtalt.." 

Lena Larsen er 54 år og socialrådgiver. Hun er født og opvokset i ThistedKommune. 

Fotos: Thy Turistbureau