Skip to the content

Syddjurs Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Syddjurs Kommune er en visionær kommune med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

42.962


Areal

696,7 km²


Det kalder de sig

Ebeltoftere


Borgmester

Ole Bollesen (S)

Besøg områdets solstråler

Slettehage Fyr 

Fyret blev bygget i 1894 for at lede skibe sikkert til og fra Aarhus. Sejlrenden går lige forbi fyret, og der er rig mulighed for at observere de mere end 7.000 skibe, der årligt passerer forbi på vej mod Aarhus Havn. Det smukke, gamle fyr er en oplevelse i sig selv, men naturen rundt i området er også et besøg værd og indbyder til en rask vandretur.

Kalø Slotsruin

Tag ud og oplev resterne af en kongeborg, der blev bygget af Erik Menved omkring år 1313. Du kan vandre ud til Kalø af den 500 meter lange vejdæmning, som i dag er den bedst bevarede middelaldervej i Danmark. Ruinerne er et imponerende syn, og du får samtidig også et fantastisk kig ud over Kalø Bugt, når du står ved den gamle ruin.

Ryomgård

I Ryomgård kan du tage børnene med til en bygge- og legedag i skoven i weekenden. Her finder I et åbent værktøjsskur, som indeholder et stort lager af materialer, man kan bruge til at bygge med i skoven. Pladsen er åben hver weekend fra april til august, mens den er åben alle dage i uge 29. Her finder I desuden bålplads, borde og bænke samt offentlige toiletter. 

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Syddjurs Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Syddjurs Kommune.