Skip to the content

Silkeborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, masser af kulturelle tiltag og et spirende socialt miljø. Silkeborg Kommune skaber rammere for både nye og etablerede familier.


Indbyggere

94.026 


Areal

857,16 km²


De kalder de sig 

Silkeborgensere


Borgmester

Steen Vindum (V)

Besøg områdets solstråler

Himmelbjerget

Betegnelsen kan være lidt misvisende, da Himmelbjerget egentlig slet ikke er et bjerg, men en bakke. Uanset betegnelsen, er Himmelbjerget med sine 147 meter over havets overflade et af Silkeborgs mest kendte varemærker og i den grad et besøg værd. Drag mod Himmelbjergets top, hvor du kan opleve en storartet udsigt over området.

Almindsøen

I den sydvestlige del af Silkeborg finder du Almindsøen. En stor og dyb sø, der har afløb i Gudenåen. Almindsøen er en af Danmarks reneste søer, så det er ikke uden grund, søen er populær at bade i. Besøg et af de to store badeanstalter eller et af de mindre badesteder, der ligger omkring søen.

Museum Jorn

I Silkeborg er de vilde med kunst. Det skyldes bl.a., at den verdenskendte kunstner Asger Jorn kommer fra byen. En stor del af bysbarnets brogede kunstkarriere kan opleves på Museum Jorn, der ligger nær Remstrup Å i Silkeborg.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Silkeborg Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Silkeborg Kommune.

Silkeborg Kommune, Louise, tilflytter

Mød en lokal

"Silkeborg har natur, vand, og er en kommune i fremdrift hvor især unge familier fra Aarhus kigger mod. Den nye motorvej gør også infrastrukturen til og fra Silkeborg bedre. Der er gode og nemme muligheder for at arbejde i både Øst- og Vestjylland."

- Louise Haun Isager Christiansen er 24 år og studerende. Hun er født og opvokset i Silkeborg Kommune.  

Foto: Visit Silkeborg