Skip to the content

Ringkøbing-Skjern Kommune

Gå på opdagelse i Ringkøbing-Skjern Kommunes smukke natur, dyk ned i kulturelle tilbud og involvér dig i foreningslivet. Her finder du en spændende og nærværende kommune.


Indbyggere

56.594


Areal

1.494,56 km²


Det kalder de sig

Ringkøbingensere


Borgmester

Hans Østergaard (V)

Besøg områdets solstråler

Hoverdal Plantage

Plantagen byder på masser af aktivitetsmuligheder. Der er fem vandre- og løberuter med distancer fra 2,3 til 10 kilometer. Derudover har Hoverdal Plantage en varieret svampeflora, hvor det allerede i juni er muligt at finde de første svampe. Plantagen har også faciliteter som bålplads, lejrplads med shelters, hundeskov samt afmærkede ride- og cykelruter. Ved Sørup Sø er der gode muligheder for at observere stjernehimlen uden forstyrrelse fra kunstigt lys.

Søndervig Strand

Søndervig Strand er en af landets bedste badestrande, og Søndervig har været en populær badeby siden 1800-tallet. Stranden har en flot bred sandstrand, anlagte stier og gode adgangsforhold til det brusende Vesterhav. I sommerperioden er der livreddere på stranden.

Momhøje Naturcenter

Besøg Momhøje Naturcenter, som har natur- og aktivitetsoplevelser for både store og små. Området dækker 80 hektar, svarende til 120 fodboldbaner, så her er rigeligt albuerum til både dags- og weekendudflugt. Om I er til vandrestier, rideture, mountainbike, orienteringsløb, naturlegeplads, overnatning i shelter med bålplads eller lidt af det hele, så finder I det her. Du kan nyde roen i de rekreative rammer og/eller få pulsen op med aktiviteter i både skov, hede og mose. Bestig Momhøje, der med sine 95 m er kommunens højeste punkt.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Ringkøbing-Skjern Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Fotos: Visit Ringkøbing-Skjern