Skip to the content

Horsens Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Horsens Kommune en jysk perle.


Indbyggere

90.966


Areal

520,84 km²


Det kalder de sig 

Horsensianere


Borgmester

Peter Sørensen (S)

Besøg områdets solstråler

Sukkertoppen

Sukkertoppen ved Mossø er en markant bakketop, som det kan give sved på panden at bestige. Sukkertoppen har fået sit navn, fordi kreaturer og får tidligere græssede på toppen. Når bevoksningen var græsset væk på toppen, lyste sandet op i solen, så bakken lignede en sukkertop på købmandens disk. Fra toppen er der en fantastisk udsigt ud over landskabet og Mossø, så det er bestemt turen værd at vandre helt til toppen.

Den Kreative Have

Lidt uden for Horsens i Haldrup kan I besøge den Kreative Have, som er en 4.000 m2 stor privat have, hvor der virkelig er kredset for idyllen og skønheden. Inspirationen er hentet fra Japan med udskårne pagoder, rislende vandløb og ca. 50 kvadratmeter søer, med japanske Koi karper og åkander. Gå på opdagelse i havens mange rum, der indbyder til fordybelse og ro.

Bygholm Park Legeplads

Pak en picnickurv og besøg dette skønne, rekreative område, hvor både børn og voksne kan få flere timer til at gå. Her finder I en stor legeplads med svævebane, rutsjebane, labyrint, gynger og meget, meget mere. Bygholm Park er et fredet park- og naturområde. I finder derfor også mange smukke stier rundt i parken og omkring søerne, hvor motionister og spadserende færdes. Tag familien med på orienteringsruten, som er anlagt i området med 24 poster.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Horsens Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Horsens Kommune.

Mød en lokal

”Horsens har et godt og mangfoldigt bybillede, dejlig natur og spisesteder til enhver smag. Her er altid noget at lave, uanset om det er at skulle se en fodboldkamp eller tage en tur i biografen. Vær ikke bange for at udforske de forskellige tilbud, der findes i kommunen. Hvis du har en Facebook-konto, så få meldt dig ind i diverse grupper omhandlende kommunen, og du vil se at byen næsten aldrig står stille. Jeg har oplevet, at folk er utroligt hjælpsomme, hvis bare man selv rækker en hånd ud.”

Line er 29 år og pædagogstuderende. Hun har boet i Horsens Kommune i fire år.