Skip to the content

Herning Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Herning Kommune er en kunstperle for folk i alle aldre.


Indbyggere

89.127 


Areal

1.322,87 km²


Det kalder de sig

Herningensere


Borgmester

Lars Krarup (V)

Besøg områdets solstråler

Skovsnogen

Skovsnogen Artspace er et udstillingssted under åben himmel. Stier leder dig gennem skoven og forbi kunstværker og alsidige oplevelser. Langs den tre km lange rute finder du over 80 unikke værker – og der kommer hele tiden nye til. Skovsnogen – deep forest artland kræver, at du bevæger dig gennem skoven for at se værkerne. Skoven er altid fuld af nye oplevelser og forandrer sig hele tiden. Nogle af værkerne vil forgå, mens andre er mere robuste. Skovsnogen ligger i den privatejede Døvling Meldgaard Skov.

Præstbjerg

I Præstbjerg er du sikret en storslået naturoplevelse. Her kan I gå på opdagelse i de bakkede hedeområder, egekrat, besøge smukke udsigtspunkter samt små skove og søer. Ved naturcenteret finder I også en skøn naturlegeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill samt frit tilgængelige toiletter. Her finder I også 4 shelters, som kan bookes i forvejen, hvis I ønsker en overnatning i det fri. 

Fuglsang Sø

Dette er en bynær og kunstigt anlagt sø, som er et ideel sted at gå tur, bade, fiske og dyrke forskellige former for vandsport som roning og windsurfing. Søen er seks meter dyb på det dybeste sted, og der er et familievenligt strandområde, hvor børnene kan lege i vandkanten.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Herning Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Herning Kommune.

Jeanette Kier, Herning Kommune, Flytteguiden

Mød en lokal

"Jeg synes, at sætningen ”Tør tænke stort” er noget af det, der kendetegner kommunen. Der er eksempelvis flere "Storbys”-projekter som Boxen, hvor der ofte er store navne på programmet."

- Jeanette Kier er 59 år og har boet i Herning siden 1981. Hun er født og opvokset i Aulum, som nu er en del af Herning Kommune.

Fotos: Annie Spratt, Unsplash