Skip to the content

Hedensted Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Hedensted Kommune en jysk perle for voksne såvel som børn.


Indbyggere

46.722 


Areal

551,36 km²


Borgmester

Kasper Glyngø (S)

Besøg områdets solstråler

Palsgaard Slotspark

Palsgaard Slotspark er med sine 21 ha. en af landets største herregårdsparker. Parken er anlagt af den danske diplomat Holger Christian Reedtz, som ejede godset fra 1835-57 og i den periode hjembragte mange sjældne træer og vækster, som stadig kan ses i parken. Siden 1972 har parken lagt friluftscene til Palsgaard Sommerspil, som opføres af en amatørteaterforening, der holder til på Palsgaard Gods.

Stenhøj Strand

Stenhøj Strand er præget af dramatiske skråninger med trapper, der snor sig ned stranden. De stejle skrænter og dybe slugter skyldes den plastiske ler, som ved store regnskyl pludseligt skrider ned mod stranden og tager træer med sig på vejen. Stranden er derfor fyldt med træstammer, som får lov at blive liggende på stranden.

Træskohage Fyr

Træskohage Fyr er et fugletårn ved Vejle Fjord. Fyret blev opført i 1904 og var i drift frem til 1982. I dag bruges fyrtårnet udelukkende som udsigtspost for at kigge efter fugle. Hotel Vejlefjord ligger lige i nærheden, og i forbindelse med hotellet er der en masse smukke vandreruter i området, som tager dig rundt i den smukke natur ud mod Vejle Fjord.

 

Lokale virksomheder står klar til at hjælpe dig i Hedensted Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Hedensted Kommune.

Mød en lokal

”Hedensted Kommune er særligt kendetegnet ved mange børnefamilier. Vi er selv tilflyttere og valgte netop kommunen, da vi havde indtryk af, at der var gode daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. Kommunen er også kendetegnet ved den smukke natur med bakket landskab, dejlige badestrande og bøgeskove. Desuden har det også været vigtigt for os, at det er nemt at komme omkring. Min mand driver nogle butikker rundt i Jylland og på Fyn, så for ham var det helt afgørende med nem adgang til motorvejen."

- Lea Christina Haagen Petersen er 35 år gammel og arbejder som uddannelsesleder. Lea har boet i kommunen i seks år.