Skip to the content

Favrskov Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, tag del i de mange sportstilbud og bliv en del af det nærværende lokalmiljø. Favrskov Kommune ligger ikke langt fra hverken Aarhus, Silkeborg, Randers eller Viborg.


Indbyggere

48.397


Areal

540,25 km²


Borgmester

Niels Borring (S)

Besøg områdets solstråler

Gudenåsamarbejdet

Nyder du en god historie? En spændende beretning fra dit nærområde? Favrskov Kommune er med i partnerskabet Gudenåsamarbejdet og i 2019 udkommer en podcast om Gudenåens kulturhistorie. Så fra foråret 2019 kan du få (måske) helt ny viden om dit naturområde, når du pendler eller går dine ture. 

Byens navn

Det kan være ganske spændende at dykke ned i historien omkring byers navne. Favrskov Kommune er navngivet efter en gammel hovedgård fra 1200-tallet, som lå tæt på Lyngå. I dag ligger godset Favrskov på den gamle gårds placering. ”Favr” kommer af ”far”, som betyder overfartssted over å, hvilket passede med den gamle hovedgårds placering som overfartssted til en skov.

Lilleådalen

Lilleådalen nær Hinnerup er et populært udflugtsmål for naturentusiaster. Her finder du et naturskønt område med Lilleåens udspring, som er Gudenåens største tilløb. Gå en tur på de anlagte vandreruter og stier. Oddere har bosat sig langs vandet, hvor de primært tumler rundt efter mørkets frembrud. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af den sjældne isfugl, som suser over vandoverfladen.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Favrskov Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Favrskov Kommune.

Favrskov Kommune Dennis

Mød en lokal

"Favrskov Kommune er meget åben omkring, at det kan være en udfordring at fordele midlerne ligeligt mellem de forskellige byer. Netop derfor har Favrskov Kommune et stærkt frivilligt netværk, som hjælper enormt meget med at få tingene til at køre rundt. Det er både større frivilligforeninger og enkeltpersoner, som virkelig gør en forskel for det lokale."

- Dennis Abildgaard Sørensen er 36 år og arbejder som fiberteknikker. Han har boet i kommunen i 15 år.

Fotos: Favrskov Kommune