Skip to the content

Aarhus Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø finder du i Danmarks anden største by. Aarhus Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

349.983


Areal

469,56 km²


Det kalder de sig

Aarhusianere 


Borgmester

Jacob Bundsgaard (S)

Dokk1

Ved Dokk1 i Aarhus Centrum kan I besøge legepladsen Kloden, som er indrettet med fem legeområder, der tager udgangspunkt i forskellige verdensdele. Her kan man udfordre balancen på isflager, rutsje ned af den seks meter høje russiske bjørn eller snuppe et hvil i hængekøjerne hos aberne. Området byder også på både borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte madpakke. Gå desuden på opdagelse i det smukke bibliotek og kulturhus Dokk1, som byder på et væld af gratis og spændende faciliteter for både børn og voksne.

Moesgård Strand

Moesgård Strand ligger helt op til Marselisborgskovene i et område, der byder på store højdeforskelle, bøgetræer helt ned til vandet, stejle skrænter og en helt fantastisk badestrand. Her finder I også en smuk udsigt ud i Aarhusbugten og ind over Aarhus.

Riis Skov

Riis Skov er en smuk, gammel bøgeskov, der ligger med stejle skrænter ned til bugten og en af byens mest populære badestrande ved badeanstalten Den Permanente. Forgrenede stisystemer går på kryds og tværs gennem skoven, og der er også afmærkede ruter, hvor du kan gå eller løbe rundt i skoven. På Tumlepladsen midt i skoven kan du spille bold, lege eller grille ved de gratis faciliteter.

Lokale virksomheder står klar til at hjælpe dig i Aarhus Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Aarhus Kommune.

Mød en lokal

"Aarhus er kendt som smilets by, hvilket jeg synes, kan mærkes, når man færdes i byen; folk hygger sig, er gæstfrie, udviser hjælpsomhed, og ja, møder folk med et smil. Hver onsdag og lørdag kan man hurtigt opleve denne tendens ved at tage til marked på Ingerslev Boulevard. Her sælges alverdens blomster, madvarer m.m., og man skal nok falde i snak med nogen af de handlende eller de øvrige kunder. Når de gode handler er i hus, kan man puste ud med en øl eller sodavand på et af de ældste og mest autentiske værtshuse i Aarhus, Boulevard Caféen, som ligger i umiddelbar forlængelse af Ingerslev Boulevard. Her er man sikker på en hyggelig snak med de flinke og varierede kunder samt en udsøgt betjening af det kompetente personale."

- Peter er 33 år og har boet i kommunen hele sit liv.