Skip to the content

Helsingør Kommune

I Helsingør Kommune går handel, kultur og natur op i en højere enhed. Her er der masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

62.695


Areal

121,64 km²


Det kalder de sig

Helsingoranere 


Borgmester

Benedikte Kiær (K)

Mød en lokal

”Helsingør Kommune er kendt for den nemme adgang til både by, skov, strand og havn. Derudover har kommunen mange kulturmuligheder: Kunst, koncerter og masser af aktiviteter – og mange af dem er gratis. Indbyggerne i Helsingør Kommune er generelt stolte af og glade for Helsingør. Man siger: Én gang helsingoraner altid helsingoraner. Derfor ser man også, at mange fraflyttere kommer tilbage til kommunen."

Sussie er 49 år og automatiktekniker. Hun har boet i kommunen hele sit liv. 

Besøg områdets solstråler

Hammermøllen

I Hellebæk, der er sammenvokset med Alsgårde, finder man Hammermøllen, der blev bygget i 1765, og som i dag er renoveret, så den igen kan køre. Få en rundvisning i Møllen og afslut udflugten i den hyggelige café, der hører til. Du kan også prøve NaturKulturstien, der er en 15 kilometer lang cykel- og vandrerute, der bevæger sig fra Hammermøllen til Flynderupgård Museet.

Hornbæk Strand

Hornbæk Strand er Nordkystens største og mest besøgte strand. Det skyldes primært den gode bredde, finkornet sand, god vandkvalitet, beskyttende klitter i baggrunden samt de generelt sikre badeforhold for både børn og voksne. Stranden er bemandet med 2 livredderposter på strandområdet vest for havnen fra Skt. Hans til august. Derudover forefindes stor strandlegeplads og grillplads lige øst for Hornbæk havn.

Hellebæk Kohave

Teglstrup Hegn og Hellebæk Skov udgør sammen med Hellebæk Kohave et ca. 1000 hektar stort skovområde med 500 år gamle egetræer, en intakt højmose, et overdrev med græssende køer og dejlige skovsøer. Området giver mulighed for gode vandre- og cykleture med både natur- og kulturhistoriske oplevelser.

 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Helsingør Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Helsingør Kommune.