Skip to the content

Egedal Kommune

Egedal Kommune arbejder for at skabe rammerne for en god og velfungerende hverdag for borgere i alle aldre. Det gør vi ud fra visionen ”Hverdag og fællesskab i bevægelse”. Egedal tilbyder mulighed for en aktiv hverdag i stærke fællesskaber. 

Med fem  idrætsanlæg, en svømmehal, et svømmebad og en badesø er der gode muligheder for et aktivt fritidsliv. Og er man ikke til den skemalagte motion er der også kilometervis af løbe-, gå- og cykelruter der kan udforskes.


Indbyggere

43.354


Areal

125,87 km²


Borgmester

Karsten Søndergaard (V)

Egedal Kommune er ambitiøse på klimaområdet. Frem imod 2030 vil Egedal Kommune arbejde målrettet på at halvere CO2-udled­ningerne i kommunen. Vi er godt på vej, i perioden fra 2007-2020 blev den samlede CO2-belastning reduceret med næsten 30%. Arbejdet fortsætter således, så Egedal Kommune kan bidrage til den ambitiøse nationale målsætning om en reduktion på 70% i 2030.

Fotos venligst udlånt af Egedal Kommune. 

Besøg områdets solstråler

Naturpark Mølleåen

Naturpark Mølleåen er et unikt sammenhængende naturområde på 50 km2. 70% af Naturparken er fredet eller fredsskov. Gode stisystemer. 120 QR-koder placeret på pæle i naturen guider dig igennem Naturpark Mølleåen. Bag koderne gemmer sig nye oplevelser og viden. Se mere på www.npmaa.dk

Buresø

Buresø er en meget velbesøgt og populær badesø. Med sit klare, ferske vand og de smukke skovområder omkring søen er det et oplagt destinationsmål, hvis man vil køles ned på de lune sommerdage. Her findes også et åbent græsareal med borde og bænke, samt grill- og bålplads til fri afbenyttelse.

Ledøje Kirke

Ledøje Kirke er Danmarks eneste dobbeltkirke fra Middelalderen, ca. 1225. Kirken er formentlig blevet opført af en stormand med tilknytning til kongeslægten og den europæiske elite. I tilknytning til kirken har ligget en befæstet stormandsgård – de nærmeste paralleller til Ledøje Kirke ligger 550 km væk i Tyskland.

 

Mød en lokal

”I Egedal Kommune er der rigtig mange forskellige tilbud, og jeg har efterhånden deltaget i rigtig mange ting. Jeg føler, at sammenholdet i Egedal Kommune er noget helt særligt. Det er svært at forklare, men borgerne her er så åbne og gode til at tage initiativ. Det har gjort, at jeg virkelig føler mig som en del af kommunen.”

- Helle Thiel er 50 år gammel og arbejder som lægesekretær. Hun har boet i Egedal Kommune i seks år. 

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Egedal Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Egedal Kommune.

Fotos og tekst: Egedal Kommune