Skip to the content

Bornholms Regionskommune

Fantastiske naturomgivelser, en sprudlende kulturhistorie og et nærværende lokalmiljø. Bornholm er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

39.499


Areal

589,38 km²


Det kalder de sig

Bornholmere


Borgmester

Winni Grosbøll (S)

Besøg områdets solstråler

Klippeøen

Bornholm er med sin størrelse på 588 kvadratkilometer, svarende til 1,4% af Danmarks samlede areal, den femtestørste ø i Danmark. Mange ved måske, at Bornholm går under navnet Solskinsøen. Men vidste du, at den også kaldes for Klippeøen? Det er nemlig kun på Bornholm, du kan opleve rigtige klipper i Danmark.

Den gode smag

Det er ikke kun naturseværdigheder, Bornholm er kendt for. Mange af de landskendte varemærker inden for delikatesser har sin oprindelse på øen. Bl.a. er Johan Bülow, også kendt som lakridskongen, fra Bornholm. Karamel Kompagniet, der er Danmarks største karamelkogeri, stammer også fra Klippeøen.

Rok med 35 ton

Det giver ikke just mening, at du med dine bare næver kan bevæge 35 ton. Ikke desto mindre er det tilfældet med Rokkestenen, Bornholms største rokkesten, der kan findes i Paradisbakkerne. Det gælder bare om at rokke det rigtige sted, og pludselig er du verdens stærkeste.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig i Bornholms Kommune

Flytteguiden samarbejder med en lang række af lokale og dygtige virksomheder, som alle er klar til at hjælpe og sikre, at du får den bedste velkomst i din nye kommune. Alle virksomheder har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de sidder klar til hjælpe dig godt i gang med jeres nye tilværelse i Bornholm Kommune.

Bornholm Kommune Tommy Helle

Mød en lokal

"Jeg fornemmer, at bornholmere er stolte af deres ø. Det gælder både dem, der aldrig har boet andre steder og dem, der er flyttet tilbage efter en periode på fastlandet pga. uddannelse. Men det er uden, at man som tilflytter føler sig ekskluderet. Tværtimod er de rigtig venlige over for os, der ikke mestrer den bornholmske dialekt. Engang imellem bliver der skruet op for det bornholmske blot for at drille – og måske også for at vise, at de er stolte af deres ø."

- Tommy Helle Jensen er 28 år og instruktør. Han har boet på Bornholm siden april 2019.

Fotos: Destination Bornholm