Skip to the content

Balkon eller fransk altan: Vælg den rigtige altan til dine behov

Sponsoreret indhold

Drømmer du om en altan, du kan nyde din morgenkaffe på? At have krydderurter og altankasser med smukke blomster? At kunne nyde solens stråler fra din lejlighed? Der er en del overvejelser, der er vigtige at få på plads, før drømmen kan blive til virkelighed, herunder hvilken type altan der passer til dine behov. Hvis du er i tvivl om, hvilken altan du skal vælge, kan du her læse mere om fordele ved de forskellige stilarter.

Hvis du drømmer om at få installeret en altan til din bolig, er du ikke alene. Altaner er en oplagt måde at tilføre liv og potentiale til et etagebyggeri, uanset om det drejer sig om en lejlighed eller et hus i flere etager. En altan giver dig mulighed for at nyde mange af de goder, der ellers er forbeholdt haveejere. Hvis du bor i en storby, hvor baggårde og grønne arealer altid er til deling, er det også en god måde til at skabe et lille privat paradis, hvor du kan nyde frisk luft i fred og ro.

Der er dog en hel del praktiske detaljer, der skal gå op, før du kan drikke morgenkaffen i bare tæer, mens du nyder frisk luft og solstråler. Først og fremmest skal det være muligt at montere en altan på din bolig. Heldigvis findes der forskellige muligheder, som passer til forskellige bygninger.

Klassiske altaner: Balkon eller fransk altan

Der er flere måder at få altanglæden ind i dit liv på. Du kan vælge en balkon eller en klassisk altan, der er et større areal påsat din bolig. Ordet balkon forbindes med mere herskabeligt byggeri, og der vil ofte være tale om en struktur opholdt med søjler. På almindelige bygninger vil man sædvanligvis bruge ordet altan. Monteringen afhænger af byggeriet, men kræver et større indgreb. En altan er løsningen til dig, der drømmer om cafésæt, hynder og store potteplanter i solskinnet. Det er den mest omfangsrige løsning, men også den, der giver det største resultat.

Hvis du ikke er klar til at tage det helt store spring, eller hvis din kommune ikke tillader det, skal du ikke fortvivle. Der er stadig mulighed for at få tilført solstrejf og altankasser til din tilværelse. En fransk altan er en mindre og mere simpel altantype. Den kan bedst beskrives som et vindue på størrelse med en dør. Der monteres rækværk på ydersiden af døren, så den kan åbnes, og du kan læne dig ud i den friske luft. Det er også dette rækværk, der gør det muligt for dig at få glæde af altankasser.

[H3] Få rådgivning og vejledning, så dine altandrømme kan gå i opfyldelse

Før dine altandrømme kan blive til virkelighed, er det vigtigt at snakke med eksperter. Aalborg Altan har et stærkt team af kompetente altaneksperter, som er klar til at rådgive dig. Med hjælp fra en professionel kan du finde ud af, hvilken type altan der er den rigtige for dig, og hvilke instanser der kan hjælpe dig med at få projektet godkendt.

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.