Skip to the content

Studerende på budget i Århus? Få studierabat hos tandlægen

studierabat

Sponsoreret indhold

Husleje, forsikringer, fagforening, tandlægebesøg, mobiltelefoni og ikke mindst mad. Som studerende er der mange udgifter, der skal med i regnskabet, når der lægges budget. Det er ikke sjovt at skulle vende hver eneste krone for at få økonomien til at hænge sammen, men med nogle enkelte justeringer kan du spare mange penge.

Køb ind én gang om ugen   

Du kender det sikkert. Den ene dag har du lyst til en god lasagne, og den næste dag er det pomfritter og kyllingelår. Det kan hurtigt blive til en daglig tur i supermarkedet, og det løber lige så hurtigt op økonomisk, hvis du hver dag handler ind og lader din mave tyre budgettet. Undgå daglige indkøb, og køb i stedet ind én gang om ugen – og gerne i et supermarked, der også tilbyder discountvarer. Lav en indkøbsliste, inden du går på indkøbstur. Så er du – næsten – sikker på, at du kun får det med hjem, som står på listen.

Tip: Lav store portioner af billige ingredienser. Man kan komme langt med en pakke gulerødder, en pose kartofler, et net med løg og ikke mindst spaghetti.

Køb brugt

Hvis du netop er flyttet hjemmefra, mangler du måske møbler til at indrette dig. I stedet for fluks at investere i nye, dyre møbler kan du høre iblandt venner og familie, om de har nogle gamle møbler, de gerne vil af med. Er der ikke held i privaten, kan du tage en tur forbi byens genbrugsbutikker og se deres udvalg – og husk på, at der nemt kan være mange gode år tilbage i møblerne, selvom de er indleveret til genbrug.

Tip: Indimellem kan du være heldig at finde brugte møbler ganske gratis. Er du bosat i Århus, kan du aflægge en genbrugsstation et besøg, hvor du kan finde spændende, aflagte ting og sager.

Prioritér altid essentielle udgifter       

Det kan være en dyr omgang at være studerende, og har man ikke held med at finde et studiejob, er det med at prioritere de penge, man har, korrekt. Uanset hvor skidt det indimellem kan stå til med økonomien, er det vigtigt aldrig at nedprioritere essentielle udgifter såsom tandlægebesøg, husleje og forsikringer. Sørg for at få oprettet en budgetkonto i din bank, så du altid har midlerne til væsentlige udgifter.

Tip: Dårlig økonomi og tandpine er to ting, der kan påvirke tilværelsen betydeligt. Er du studerende i Århus Kommune, kan du få tandlæge-studierabat i Århus hos tandlægeklinikken Åbyhøj Tandlægeteam. Rabatten på hele 15% dækker både ydelser som tandregulering, operationer, blegning og rodbehandlinger.

 

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.