Skip to the content

Overvind din stress: Stresscoaching i Silkeborg og omegn

Stresscoaching

Sponsoreret indhold

Stress kan opstå af mange grunde. Det kan opstå, hvis der i en periode er særligt travlt på arbejdet, men det kan også skyldes drænende eller udfordrende relationer. Stress kan ligeledes opstå i forbindelse med flytning og andre store livsomvæltninger. Uanset årsagen til stress er det vigtigt at få den behandlet, da den kan have store, negative konsekvenser for både dit og dine pårørendes liv.

En naturlig reaktion, der kan kamme over

Mange tror fejlagtigt, at stress er forbundet med det at have travlt, men man kan sagtens opleve stress, selvom kalenderen ikke er fyldt op med gøremål. Biologisk set er stress en naturlig reaktion, der opstår, når vi befinder os i en situation, der potentielt kan skade os. Stress opstår altså, når kroppen får en følelse af, at der er fare på færde.

Kortvarig stress kan være en hjælp, når vi oplever særlige udfordringer på arbejdet, i skolen eller i vores relationer, hvor følelsen kan hjælpe os til at reagere og handle. Stress kan dog også kamme over og blive ganske alvorligt. Hvis stress ikke længere opleves blot som en kortvarig følelse, men snarere som en grundtilstand, er det væsentligt at opsøge hjælp og behandling.  

Bemærk faresignalerne   

Stress er ikke en sygdom, men en langvarig stresstilstand kan lede til sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme, depression og sukkersyge. Det er derfor yderst vigtigt, at man er opmærksom på de faresignaler, der er forbundet med stress. Symptomer på stress inkluderer blandt andet:

  • Muskelspændinger
  • Hjertebanken og hurtigere åndedræt
  • Følelse af svimmelhed og træthed
  • Søvnløshed
  • Hovedpine og problemer med fordøjelsen

Det er vigtigt at opsøge behandling, hvis du over længere tid oplever symptomer på stress.

Få hjælp af en stresscoach

Helle Gottenborg er uddannet stresscoach og har således en enorm indsigt i og viden om stress. Hun kan derfor hjælpe dig, hvis du i perioder oplever stress og symptomer på stress. I samråd med Helle Gottenborg kan du få afklaret, hvor stressen kommer fra, og hvad der skal til, for at du kan komme den til livs.

I dialog og samtale med Helle Gottenborg bliver du stillet opgaver, der kan hjælpe dig med at få klarhed over din stress – og ikke mindst få hjælp til at håndtere den. Helle Gottenborg tilbyder endvidere walk and talks, hvor samtalen foregår i naturskønne omgivelser. Helle Gottenborg holder til i Bording, men hjælper også personer med  stress i Silkeborg og omegn.

Hvis du ønsker hjælp til din stress, kan du allerede nu kontakte stresscoach Helle Gottenborg eller booke en tid.

 

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.