Skip to the content

Facadebeklædning og akustikloft bør stå på din to do-liste

Facadebeklædning

Sponsoreret indhold 

Når man flytter i et nyt hus, der har nogle år på bagen, er der ofte mange kosmetiske renoveringsprojekter på to do-listen. Akustikloft og facadebeklædning er ikke altid førstevalget, men en renovering af facade og loft kan gøre en stor forskel for dit og din families velbefindende i jeres nye hus.

Maling af vægge fyldt med borehuller, høvling af lakerede trægulve, udskiftning af grimme køkkenlåger – listen af renoveringsprojekter kan være lang, når man køber et nyt hus. Selvom de mere kosmetiske renoveringsprojekter kan trække i os, så er det værd at overveje at bruge krudtet anderledes i starten. Nymalede vægge er en fryd for øjet, men hvis du virkelig vil sikre dit og din families velbefindende, bør du i stedet overveje at starte med at renovere facadebeklædningen og installere et akustikloft.

Ny facadebeklædning kan spare dig penge

Facaden på dit hus er det første, man ser - uanset om man kommer som gæst eller går forbi på gaden. Som ny ejer af dit hus er det sikkert noget, du kan nikke genkendende til fra fremvisningen af huset. Men selvom facaden måske ved første øjekast ser fin ud, kan det godt være, at den ikke er optimalt isoleret, og det har stor betydning for din varmeregning og dit indeklima.

Hvis dit hus har en murstensfacade, skal du kigge efter, om der er frostsprængninger og sætningsskader. Gasbetonfacader kan revne, og hvis den er malet med diffusionstæt (ikke åndbar) maling, kan malingen med tiden skalle af. Hvis du har en træfacade på dit nye hus, skal du holde øje med, om nogle af brædderne er rådne. Ligesom ved gasbeton kan malingen også skalle af, hvis ikke træet er vedligeholdt korrekt.

Du kan heldigvis købe hele facadesystemer, der er optimeret til at tåle både varme, kulde, fugt og belastninger, således at vægge, loft og gulv er beskyttet i mange år fremover. Hos Sto kan du købe mange slags facadebeklædning - fx deres isolerede facadesystem, der kan spare dig mange penge på varmeregningen. Tekniske rådgivere står klar til at vejlede dig, så du kan finde den mest omkostningseffektive og miljøvenlige løsning til lige netop dit hus. 

Et akustikloft giver din familie sunde omgivelser

Opvaskemaskinen bipper, børnenes legetøj bimler, tørretumbleren rumler, hunden gør og musikken spiller på fuldt drøn fra teenagerens værelse. Det kan give enhver lyst til at flygte til roligere omgivelser.

I gamle dage havde vi masser af tæpper, klunkemøbler og tunge gardiner til at afbøde støjen. Derudover havde vi langt færre larmende apparater, og køkkenet og bryggerset med al deres infernalske maskinstøj lå afsides. I moderne huse med køkkenalrum, lamelgardiner, minimalistiske møbler og et utal af larmende apparater er der næsten intet til at absorbere støjen.

Udover at det er træls at befinde sig i støjende omgivelser, så er det faktisk også decideret usundt for dig og din familie. Det kan give stresslignende symptomer og forhøjet blodtryk at bo i et hus, hvor decibelene konstant stiger til vejrs. Heldigvis er der noget, du kan gøre for at afbøde støjen – du kan nemlig investere i et akustikloft.

Et akustikloft er lavet af lydabsorberende materialer, så lyden ikke bare bliver kastet rundt, når bølgerne rammer loftet. Der findes mange forskellige typer af akustikloft – både klassiske eller moderne, glatte eller grove samt matte eller blanke. Hos Sto kan du finde netop det akustikloft, der giver rummet præcis den charme og karakter, du ønsker. Et hold af rådgivere står klar til at vejlede dig.

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.