Køkkenrum er hjerterum


Anne Ulrick Lousdal • feb. 04, 2020

 

Mange opfatter køkkenet som boligens hjerte, da køkkenet er et af de rum, som vi opholder os allermest i. I køkkenet mødes vi om madlavning, måltider og muntre stunder, og derfor er det vigtigt med et køkken, der har plads til både hjerterum og køkkenkunst.


Hvad skal køkkenet rumme? 

     

Skal man investere i et nyt køkken, er det vigtigt forinden at gøre sig tanker om, hvilke behov og ønsker man har til det nye køkken. Det er bl.a. en god idé at overveje, hvem og hvor mange der skal bruge køkkenet til hverdag, og hvor meget opbevaringsplads man har brug for. Skal køkkenet også bruges til opholdsrum og arbejdsplads, er det vigtigt at sikre, at der er plads nok i rummet til at indfri disse ønsker.


Også når det gælder udvælgelsen af materialer, bør man tage højde for, hvem der skal bruge køkkenet. Hvis man f.eks. har små børn, er det måske ikke optimalt med låger i højglans, som nemt kan blive snavsede. Hvis lågerne i køkkenet står til at blive udsat for mange børnefingre, kan man vælge materialer med en høj slidstyrke, så det passer sammen med brugen af køkkenet.


Hvordan skal det set ud?


Et er pladsen – noget andet er stilen. Der er stor forskel på, hvad et køkken udstråler, når det står færdigt. Derfor er det en god idé at gøre sig overvejelser om, hvilken stil man ønsker i sit køkken. Mange køkkenfirmaer har udstillingsmodeller, som man kan bruge til inspiration, ligesom man kan bruge sociale medier, såsom Instagram, til at finde inspiration til sit køkken.


Vil man helt udskifte sit køkken, kan det være fornuftigt at vælge et køkken i minimalistisk stil, som man kan være glad for i mange år. Et minimalistisk køkken kan hurtigt prydes med planter, billeder og spisestuemøbler, der giver farver og liv – og det er ofte nemmere og billigere at udskifte billederne på væggene fremfor større køkkeninventar.


Giv det nuværende køkken en makeover


Det behøver ikke at være dyrt at forny køkkenet. Ofte kan man komme langt med nye køkkenlåger og hylder, men også blot nye farver i køkkenet kan være nok til at give køkkenet et nyt look. Du kan male de eksisterende køkkenlåger og opsætte klinker på væggene, og pludselig har dit køkken fået helt nyt liv.     


Tip…
Det kan være en fordel at opsøge et køkkenfirma, som kan hjælpe med at vurdere, hvad der bliver brug for i det nye køkken, ligesom de kan give inspiration til materialer og grundig vejledning omkring brug og vedligehold. Mange køkkenfirmaer tilbyder ligeledes hjælp til badeværelset og opbevaringsrum.


Del artikel

30 Jan, 2024
I en verden, hvor bekvemmelighed og tilgængelighed er afgørende, er konceptet med mobile høreklinikker, dukket op som en banebrydende løsning til at imødekomme individernes behov for hørepleje. Denne artikel udforsker forskellige aspekter af mobile høreklinikker, lige fra definitionen til fordelene, alt imens den understreger vigtigheden af personlig og kvalitetsfuld hørepleje.
17 Dec, 2023
At bygge et nyt hus er en rejse, der kræver omhyggelig planlægning og forståelse af processen. Denne guide vil uddybe nøgleaspekterne af at bygge et nyt hus, så du kan træffe informerede beslutninger og realisere din drømmebolig.
30 Aug, 2023
Velkommen til Grønland, det betagende arktiske paradis, hvor isbjergene møder den endeløse horisont, og kulturel rigdom trives i harmoni med den uovertrufne natur. I denne artikel vil vi dykke ned i emnet "bolig Grønland," hvor vi udforsker innovative og bæredygtige boligløsninger, der passer perfekt ind i denne unikke kontekst.
07 Aug, 2023
Nedpakning af det gamle hjem, booking af flyttemænd, ændring af adresse, bestilling af flyttekasser og meget mere. Det er ingen let sag at flytte i en ny bolig – det er tværtimod forbundet med en lang række praktiske opgaver, der skal klares.
12 Jul, 2023
Et sundt og behageligt arbejdsmiljø spiller en afgørende rolle for både medarbejdere og virksomhedens produktivitet.
11 Jun, 2023
Bliv klogere på vigtigheden af at beskytte dit landbrug og dine aktiver mod uforudsete hændelser.
27 Apr, 2023
En omfattende introduktion til typehuse, deres fordele og ulemper samt nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige typehus for dig og din familie.
akustikplader fra akustiksalg.
29 Mar, 2023
Akustikplader er et produkt, der bliver mere og mere populært, når det kommer til at forbedre akustikken i forskellige typer af rum. Men hvad er akustikplader, og hvordan fungerer de? I denne artikel vil vi undersøge alt, hvad du behøver at vide om akustikplader og deres funktion.
01 Mar, 2023
Når du flytter til et nyt hjem, er der mange ting at tage højde for, herunder også belysningen. Belysningen kan have stor indflydelse på den generelle atmosfære og stemning i dit nye hjem
Flere indlæg
Share by: