Skip to the content

Bliv turist i egen kommune

Man behøver ikke drage langvejs for at få én på opleveren. Ofte er der masser af muligheder og aktiviteter lige dér, hvor du allerede befinder dig. Bliv turist i egen kommune, og undersøg alle de tilbud, der ligger i dit område.

Start i naturen       

Man skal ikke nødvendigvis rejse uden for landets grænser for at opleve flot natur - i Danmark har vi nemlig masser af den. Strande, søer, skove og parker ligger spredt rundt i det danske landskab, og derfor er der rig mulighed for, at du kan finde et natur- eller parkområde i din kommune. Gå en tur i parken, pluk svampe i skoven, eller svøm en tur – og gør det hele ganske gratis.

Tip: I mange og parker finder man også fine skov- og naturlegepladser, som hele familien sammen kan more sig med. Mange kommuner har desuden opsat borde og bænke i områderne, så man kan nyde en medbragt madpakke eller sodavand.  

Biblioteket   

Et bibliotek er meget mere end bøger. Rigtig mange biblioteker lægger vægt på at skabe kulturelle tilbud og arrangementer for hele familien. Undersøg, hvilke arrangementer der afholdes på dit nærbibliotek – og i samme ombæring kan du få indblik i, hvad bibliotekerne i din kommune ellers tilbyder.

Tip: Biblioteket er et oplagt sted at tilegne sig ny viden, men også et godt sted, hvis man vil udvide sit netværk og danne nye relationer. Mange biblioteker tilbyder læsekredse o. lign., hvor man kan hygge sig og drøfte spændende romaner med andre.

Biografen

En tur i biografen er altid en hyggelig aktivitet, som man kan nyde med både venner, familie – og tilmed alene. Det er ikke alle kommuner, der har egen biograf, men oftest er der én forholdsvis tæt på. Nogle biblioteker afholder filmaftener, hvor man kan se en film sammen med andre – og måske lære nye mennesker at kende. Er der ikke en biograf i din kommune, kan du undersøge, om biblioteket har en filmklub.

Teateret

Teatret er en direkte kilde til nye og spændende oplevelser, og ligger der et teater i din kommune, kan du med fordel undersøge dets program. Mange teatre viser ikke blot klassiske teaterforestillinger, men har også koncerter og komik på menuen. Hvad er du til?

Tip: Har du selv en skuespiller gemt i maven, kan du undersøge dine muligheder for amatørteater i din kommune.

Attraktioner og museer   

Ved du, hvilke museer og seværdigheder der ligger i din kommune? Hvis ikke så er det på tide at finde ud af det. Ofte ligger der mange flere museer i området, end man lige er klar over. Et museumsbesøg kan udvide din horisont og fortælle dig noget, som du måske ikke vidste i forvejen.

Vidste du…  
.. at der findes massevis af spændende, sjove og særlige museer rundt omkring i Danmark. På www.danmarksmuseer.dk kan du se, hvilke museer der ligger i netop din kommune.

Markeder

I sommerperioden er der masser af skønne loppe-, kræmmer- og madmarkeder, hvor du kan gå på jagt efter nyt og brugt tøj, møbler, lækre krydderier og smagfulde råvarer. I de køligere måneder kan du finde kreative markeder og hyggelige julemarkeder. Det er ofte lokale foreninger, der står for at arrangere markederne.

Tip: www.markedskalenderen.dk kan du få et indblik i de mange markeder, der afholdes hele året. Du kan også oprette dit eget marked.

Carpe diem – eller hvad…

Man behøver ikke nødvendigvis at planlægge særlig meget for at få én på opleveren. Grib skoene og tag ud og se, hvad du møder på din vej. Måske støder du på et naturområde, du ikke tidligere har bemærket eller finder en ny café, som du ikke tidligere har besøgt.  

Find inspiration: ”Carpe diem” kan være et fint motto, når man allerede kender sin kommune, men hvis du er helt ny i dit område, kan det være en god idé at læse mere på din kommunes hjemmeside eller finde inspiration til oplevelser på www. www.visitdenmark.dk/

Om skribenten

Anne Ulrick Lousdal

Anne er journalist hos Flytteguiden og udarbejder indholdet til Flytteguidens forskellige medier - fra brochure til SoMe.