Få styr på budgettet inden du køber bolig


Flytteguiden • mar. 12, 2019

Vær sikker på at budgettet holder før, under og efter køb af bolig og flytning.
Vi giver dig tips og trick her.


Selve lånet


Her er der flere forskellige poster, hvoraf tinglysning står for fem; tinglysningsafgift af realkreditpantebrev, af realkreditlån, af ejerpantebrev, af realkreditlån og af boliglån. Dertil kommer et lånesagsgebyr på realkreditlån, kurtage og kursskæring, og andre omkostninger og gebyrer ifm. etabling af boliglån. Der skal også betales for en garantistillelse, og et kursfradrag for kurssikring.


Udgifter ved tinglysning af skøde og øvrige poster


Ved tinglysning af skødet skal der både betales et fast gebyr og en afgift på 0,6% af ejerskiftesummen. Den samlede tinglysning beregnes derfor efter følgende princip: grundbeløb + ejerskiftesum * 0,6%.


Der skal også betales for en byggesagkyndig, og selvom det ikke er afkrævet af køber, er det normalt også at betale for advokatbistand og ejerskifteforsikring. Det kan godt betale sig at få en boligadvokat til at gennemgå alle dokumenter og samtidig få rådgivning, og prisen på en boligadvokat kan dermed sagtens tjene sig hjem i sidste ende, skulle der være fejl og mangler ifm. købet.


Ejerskifteforsikringen – en væsentlig post


Det samme gælder for ejerskifteforsikringen, da man med den i hånden kan undgå store økonomiske overraskelser ved udbedring af fejl og mangler på huset. En ejerskifteforsikring kan dog kun købes, hvis man køber en villa eller et rækkehus. Prisen på en ejerskifteforsikring deles af køber og sælger, og dermed bliver begge parter stillet bedst muligt, hvis der opdages skjulte fejl og mangler. En ejerskifteforsikring dækker dog ikke alle husets skader. Finder man skader, forårsaget af almindeligt slid, men også dårlig vedligeholdelse, kan man altså ikke forvente at få skaden godtgjort, selvom man har tegnet en forsikring. Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvad man kan få dækket, så man dermed undgår at blive skuffet i sidste ende.


Flytning, indflytning og istandsættelse


Man flytter som regel fra et andet sted, og dermed har man ofte en varierende mængde møbler og andet, der skal transporteres fra den gamle bolig til den nye. Derfor er flytning en væsentlig post i regnearket. Det kan dog gøres billigt, hvis man selv kan klare opgaven. Flytter man fra en landsdel til en anden, skal man beregne højere priser, hvis man f.eks. skal flytte fra København, til Aarhus eller Aalborg – eller omvendt.


Det er sjældent, det kan lade sig gøre at få solgt den gamle bolig inden man når at flytte ind i den nye, så derfor skal man også tage ekstra husleje med i regnskabet. Selvom det blot er en enkelt måned eller flere, kan det altså godt have indflydelse på flytteøkonomien.


Dertil kommer naturligvis udgifterne til al istandsættelse af den nye bolig, ligesom man, hvis man fraflytter en lejebolig, også kan have udgifter ifm. udflytningen. Alt efter den nye boligs tilstand, og ens egne ønsker, er denne post selvfølgelig helt individuel.


 


Del artikel

30 Jan, 2024
I en verden, hvor bekvemmelighed og tilgængelighed er afgørende, er konceptet med mobile høreklinikker, dukket op som en banebrydende løsning til at imødekomme individernes behov for hørepleje. Denne artikel udforsker forskellige aspekter af mobile høreklinikker, lige fra definitionen til fordelene, alt imens den understreger vigtigheden af personlig og kvalitetsfuld hørepleje.
17 Dec, 2023
At bygge et nyt hus er en rejse, der kræver omhyggelig planlægning og forståelse af processen. Denne guide vil uddybe nøgleaspekterne af at bygge et nyt hus, så du kan træffe informerede beslutninger og realisere din drømmebolig.
30 Aug, 2023
Velkommen til Grønland, det betagende arktiske paradis, hvor isbjergene møder den endeløse horisont, og kulturel rigdom trives i harmoni med den uovertrufne natur. I denne artikel vil vi dykke ned i emnet "bolig Grønland," hvor vi udforsker innovative og bæredygtige boligløsninger, der passer perfekt ind i denne unikke kontekst.
07 Aug, 2023
Nedpakning af det gamle hjem, booking af flyttemænd, ændring af adresse, bestilling af flyttekasser og meget mere. Det er ingen let sag at flytte i en ny bolig – det er tværtimod forbundet med en lang række praktiske opgaver, der skal klares.
12 Jul, 2023
Et sundt og behageligt arbejdsmiljø spiller en afgørende rolle for både medarbejdere og virksomhedens produktivitet.
11 Jun, 2023
Bliv klogere på vigtigheden af at beskytte dit landbrug og dine aktiver mod uforudsete hændelser.
27 Apr, 2023
En omfattende introduktion til typehuse, deres fordele og ulemper samt nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige typehus for dig og din familie.
akustikplader fra akustiksalg.
29 Mar, 2023
Akustikplader er et produkt, der bliver mere og mere populært, når det kommer til at forbedre akustikken i forskellige typer af rum. Men hvad er akustikplader, og hvordan fungerer de? I denne artikel vil vi undersøge alt, hvad du behøver at vide om akustikplader og deres funktion.
01 Mar, 2023
Når du flytter til et nyt hjem, er der mange ting at tage højde for, herunder også belysningen. Belysningen kan have stor indflydelse på den generelle atmosfære og stemning i dit nye hjem
Flere indlæg
Share by: