Skip to the content

Husk modtageren, når du giver en gave

Hvilken indflyttergave skal man vælge?

De fleste når at flytte en god håndfuld gange i løbet af livet, og det kan hurtigt blive til mange indflyttergaver fra besøgende gæster, der slår vejen forbi den nye bolig for at hilse på. Mangler du gode ideer? Vi kommer her med et par forslag.

Hvem er modtageren?     

Inden du går på jagt efter en indflyttergave, er det en god idé lige at overveje, hvem der skal modtage gaven – er det til teenageren, der netop er fløjet fra reden, kæresteparret, der er flyttet sammen i en fælles lejlighed, eller dine forældre, der har investeret i et sommerhus ved siden af helårsboligen?

Når man netop er flyttet hjemmefra, har man sjældent lige så mange sager som et ægtepar, der har boet under samme tag i flere årtier – og derfor kan alt fra køkkengrej til pyntepuder være kærkomment.

Vi har samlet nogle indflyttergaver, der kan gives til alle - uanset om der er tale om førstegangsflyttere eller folk med stor flytteerfaring.  

Plante          

Grønne planter frisker ikke blot hjemmet op − mange typer af planter har også en positiv effekt på boligens indeklima, da de kan udrense partikler og kemiske stoffer i luften. Hvis gavemodtageren ikke har udpræget grønne fingre, eller måske tendens til at forsømme sine planter, kan det være en god idé at vælge en plante, der er nem at holde.

Brætspil       

Brætspil er en hyggelig form for underholdning, hvor man kan samles og more sig sammen – og så er det en god anledning til at blive hængende, efter at gaven er givet, så spillet kan afprøves. Der findes mange slags og genrer inden for spil, så sørg for at vælge et spil, der passer til gavens modtager.   

Kalender      

Uanset om det er parret, der er flyttet sammen, eller singlen, der er flyttet i egen bolig, er det en god idé med en kalender, der kan holde styr på alt fra arbejdstider og aftaler med venner til datoen for, hvornår ovnen sidst blev gjort rent. Du kan eventuelt supplere kalenderen med hyggelige billeder – eller lave din helt egen personlige kalender til vedkommende.  

Sengetøj og håndklæder       

Bløde sengelinned og vamsede håndklæder kan tilføre lidt ekstra luksus i hverdagen – og så er det altid en god idé at have mere end ét sæt, når håndklædet og sengesættet skal til vask. Med et blødt sæt sengetøj kan du bidrage til, at gavens modtager får en god nats søvn i sin nye bolig.

Oplevelser   

Er personen netop flyttet til en ny kommune, kan du give vedkommende et gavekort til en oplevelse i det nye område. Måske ligger der en lækker restaurant, en hyggelig biograf, en forlystelsespark eller en helt fjerde ting, som der kunne komme en sjov og hyggelig dag ud af. Det kan også være et gavekort til en fællesoplevelse, som I sammen kan dele.

Gavekurv     

Man kommer sjældent galt afsted med en lækker gavekurv – og dette er uanset om gavemodtageren har boet ude i mange år eller netop er flyttet hjemmefra. Du kan fylde kurven op med en masse lækkerier og skrive en personlig hilsen til modtageren.

Nøglering    

En ny bolig betyder nye nøgler, så hvorfor ikke give en nøglering, så vedkommende kan holde styr på dem?

…mulighederne er mange.
Og man behøver ikke at skulle flå sig selv for at give en fin og hyggelig indflyttergave – er I flere, der skal på besøg, kan I også gå sammen om en gave.

Om skribenten

Anne Ulrick Lousdal

Anne er journalist hos Flytteguiden og udarbejder indholdet til Flytteguidens forskellige medier - fra brochure til SoMe.