Skip to the content

Find et godt autoværksted i dit lokalområde

Find et godt autoværksted i dit lokalområde

Når man lige er flyttet til et nyt område, skal man have fundet et godt autoværksted. Der kan være mange fordele ved at vælge et værksted tæt på, hvor du bor.

Vælg et autoværksted i nærheden

Du skal forhåbentlig ikke have din bil på værksted alt for tit, men derfor er det alligevel en god idé at opbygge en god relation til dit lokale autoværksted. En god, professionel relation til din lokale fagmand betyder, at din mekaniker kan yde en bedre og mere målrettet service til dig, fordi han kender dig og ved, hvad du gerne vil have. Hvis du får brug for at skulle transportere din bil til eller fra dit værksted, er det også klart en fordel, at du har valgt et værksted i nærheden af din bopæl eller dit arbejde.

Sørg for at finde et værksted, der:

  • yder alt lige fra service til reparation
  • ligger tæt på din bopæl eller arbejde
  • bliver kontrolleret af en uafhængig part, der tester værkstedets kvalitet.

Fast pris eller timepris?

Det er forskelligt, hvilken afregningsform et værksted benytter sig af. Sørg altid for at have en klar aftale om pris eller maksimum af timer, så der ikke kommer nogen overraskelser, når regningen skal betales.

Fast pris 
Nogle værksteder bruger et fastprissystem, hvor man betaler en fast pris for den enkelte ydelse – uanset om reparationen er hurtig eller langsom. Det betyder, at prisen kan forekomme høj, hvis værkstedet har været hurtig til at udføre reparationen.

Timepris
Afregning efter timepris beregnes ud fra hvor mange faktiske timer, der er brugt på en opgave i forhold til en fast timeløn. Det betyder, at det kan være mere usikkert, hvor meget en reparation kommer til at koste.

HUSK... 
Det er en god ide at få skiftet motorolie en gang om året, eller hver gang du har kørt ca. 15.000 km. I din instruktionsbog til bilen kan du læse, hvor tit det anbefales, at
din bil skal have skiftet olie. Spørg din mekaniker til råds, hvis du er i tvivl. Regelmæssige olieskift er en god investering i din motors levetid.

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.