Nabohjælp - Dit værn mod tyve
Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden har taget temperaturen på naboskabet i Danmark. Og det tyder på, at vi er glade for vores naboer.
I Nabolaboratoriet svarer 90 % af de adspurgte, at de har et godt eller neutralt naboskab, der hvor de bor, og i gennemsnit kender de navnene på 12 af deres naboer. Og det er gode nyheder. For gode naboer betyder ikke kun, at vi trives dér, hvor vi bor. Det er faktisk også med til at holde indbrudstyvene væk.
Nabohjælp kort:
- Tilmeld dig på Nabohjælps hjemmeside eller på appen Nabohjælp
- Du får tilsendt gratis klistermærker til dør og postkasse
- Inviter naboer med i dit netværk
- Opret ferier i feriekalender og giv let naboerne besked om dit fravær
- Send advarsler til hinanden, hvis noget virker mistænkeligt i kvarteret
Små tricks og et “hej” – det virker
I ferierne kan naboer hjælpe til med at camouflere, at boligen står ferietom. I hverdagen kan man forebygge indbrud med et simpelt ’Hej’. Er det naboen man hilser på, er det hyggeligt. Er det en potentiel indbrudstyv, ved han, at han er set – og det er risikabelt for ham.
Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden er gået sammen om at gøre det lettere at alliere sig med naboerne. Med hjemmesiden nabohjælp.dk og appen Nabohjælp kan man let og gratis give de nærmeste naboer besked om den kommende ferie eller sende en advarsel, hvis der lister uvedkommende ”gæster” rundt i kvarteret.
Første skridt til naboskab
Nabolaboratoriet pegede også på, at mange generelt vil tage positivt imod det, hvis deres nabo tager initiativ til forskellige ting. Derfor kan man på nabohjælps hjemmeside også finde en række små fif til, hvordan man får taget hul på første samtale. Michael Mortensen fra Østjylland oplevede bl.a., hvordan Nabohjælp var en god anledning til at tage kontakt til de nye naboer: ”Når man netop er flyttet ind i et nyt hus og ikke kender sine naboer så godt endnu, er Nabohjælp en fin måde at få skabt et netværk relativt hurtigt. Så har man en god grund til lige at kontakte naboerne og se, om man ikke kan få stablet noget indbyrdes hjælp på benene”.
Del artikel


