Skip to the content

Vælg en lokal dyrlæge

Dyrlæge, ny kommune, Flytteguiden

På samme måde som du selv skifter læge i forbindelse med en flytning, bør du også snarest muligt finde til en ny fast dyrlæge til dit kæledyr - og gerne en lokal klinik.

Vælg en dyrlæge i lokalområdet

Når du vælger en lokal dyrlæge, sparer du først og fremmest den længere transporttid frem og tilbage med dit kæledyr. For hundeejere har den nære beliggenhed også den fordel, at I altid kan kigge ind på klinikken i forbindelse med gåture i åbningstiden.

De fleste dyreklinikker har dørene åbne, hvor man er velkommen til at kigge ind med hunden efter en godbid og en evt. vejning. På den måde er det muligt at opbygge en nær relation til dyrlægen, som ikke primært forbindes med noget negativt for hunden. Det er således også afgørende, at du har tillid til din dyrlæge. Det får I nemmere,
når du vælger en lokal dyrlæge, som genkender hvis ikke dit ansigt så i hvert fald dit kæledyrs. 

Tag dyrlægen med på råd

Du kan finde meget information på internettet, men i sidste ende er det en god idé at konsultere en rigtig dyrlæge. Dyrlægen er vigtig at tage med på råd, hvis dit kæledyr ændrer adfærd eller får nogle uforklarlige symptomer. En dyrlæge behandler ikke blot kæledyr, men er også en dygtig fagperson, du kan søge rådgivning ved. Eksempelvis i forbindelse med fodervejledning, adfærdsregulering, eller hvis du overvejer at anskaffe et særligt kæledyr. Vil du have en hund, kan dyrlægen hjælpe dig med at kortlægge hvilke hunderacer, der matcher din livsstil, praktiske rammer og behov.

Når dit kæledyr skal flytte

For dit kæledyr kan det være stressende at flytte. For både hunde og katte kan du lette situationen ved at behandle omgivelser og møbler med feromoner, som er dufthormoner, der hjælper dyret med at slappe af. Som tilflytter er det også en god idé, at du orienterer dig rundt i dit nye nabolag og område. Måske er der særlige forholdsregler, som er gode at have med i tankerne, når du flytter ind med dit kæledyr. Kontakt din lokale dyrlæge for gode råd og vejledning i forhold til flytning og kæledyr.

Husk sendhedstjekket: Det anbefales, at du tager dit kæledyrmed til et årligt sundhedstjek hos dyrlægen. Her bliver der kigget på tænder og lyttet til hjerte og lunger. På den måde følges kæledyrets udvikling og helbred, og du forebygger frem for at helbrede.