Valg af skole er et valg for livet


Flytteguiden • aug. 01, 2018

Når du skal vælge, hvor dine børn skal gå i skole, er der mange faktorer at tage hensyn til. Du skal finde et sted, der stemmer overens med dine værdier, og hvor dit barn vil trives.


En lokal skole er et naturligt centrum


I Danmark er der en stærk tradition for friskoler og private grundskoler som et alternativ til folkeskolen. Danske friskoler har forskellige grundsyn og lægger ofte mere vægt på udvalgte aspekter som fx musik eller religion, end folkeskolen gør det. Derfor kan det være, at de værdier og det grundsyn, som er afgørende i din familie, måske afspejles bedre i en fri- eller privatskole.


Familier er forskellige, og det er skoler også. For mange familier er det afgørende, at der er en god, lokal skole i det område, hvor de bosætter sig. Uanset om den lokale skole er en folkeskole eller en privatskole, har den lokale skole en afgørende betydning for det område, den ligger i. Den lokale skole sætter sit præg på området og vil ofte også være centrum for byens liv og aktiviteter.


Plads til nærvær


Noget af det, som de fleste forældre vægter højt, når de leder efter en skole, er størrelsen på skolen. De fleste fri- og privatskoler værner om de små enheder og lægger vægt på tid, plads og opmærksomhed til den enkelte. Det betyder at den gennemsnitlige størrelse på privatskoler er mindre end den gennemsnitlige folkeskole – ergo er der i gennemsnit også færre børn i friskolernes klasseværelser.


Familien inddrages


Et frugtbart skoleforløb er afhængig af, at skole og forældre arbejder sammen. Fri- og privatskolerne har i vid udstrækning tradition for at inddrage familierne i at drive skolen og tage et medansvar. Inddragelsen og samarbejdet skaber engagement og et godt fællesskab omkring det enkelte barns skolegang. Det er gavnligt for såvel trivsel som indlæring.


Husk - det er dit valg 
Det kan sagtens være, at den bedste skole i dit lokalområde er en folkeskole. Det afgørende er ikke, om du vælger en folkeskole eller en friskole - det afgørende er, at du vælger en skole, der passer ind i din families liv. Du skal vælge en skole, der får jeres liv og hverdag til at hænge sammen. Det er det vigtigste for dit barns trivsel.


Tænk i værdier - og geografi 


De danske fri- og privatskoler er vidt forskellige og fokuserer på forskellige fag og aktiviteter. Skolevalget skal baseres på dine værdier og dit barns behov. Det betyder, at du også skal tage højde for den geografiske placering, så dit barns hverdag ikke pludselig består af alt for meget transport.



Del artikel

30 Jan, 2024
I en verden, hvor bekvemmelighed og tilgængelighed er afgørende, er konceptet med mobile høreklinikker, dukket op som en banebrydende løsning til at imødekomme individernes behov for hørepleje. Denne artikel udforsker forskellige aspekter af mobile høreklinikker, lige fra definitionen til fordelene, alt imens den understreger vigtigheden af personlig og kvalitetsfuld hørepleje.
17 Dec, 2023
At bygge et nyt hus er en rejse, der kræver omhyggelig planlægning og forståelse af processen. Denne guide vil uddybe nøgleaspekterne af at bygge et nyt hus, så du kan træffe informerede beslutninger og realisere din drømmebolig.
30 Aug, 2023
Velkommen til Grønland, det betagende arktiske paradis, hvor isbjergene møder den endeløse horisont, og kulturel rigdom trives i harmoni med den uovertrufne natur. I denne artikel vil vi dykke ned i emnet "bolig Grønland," hvor vi udforsker innovative og bæredygtige boligløsninger, der passer perfekt ind i denne unikke kontekst.
07 Aug, 2023
Nedpakning af det gamle hjem, booking af flyttemænd, ændring af adresse, bestilling af flyttekasser og meget mere. Det er ingen let sag at flytte i en ny bolig – det er tværtimod forbundet med en lang række praktiske opgaver, der skal klares.
12 Jul, 2023
Et sundt og behageligt arbejdsmiljø spiller en afgørende rolle for både medarbejdere og virksomhedens produktivitet.
11 Jun, 2023
Bliv klogere på vigtigheden af at beskytte dit landbrug og dine aktiver mod uforudsete hændelser.
27 Apr, 2023
En omfattende introduktion til typehuse, deres fordele og ulemper samt nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige typehus for dig og din familie.
akustikplader fra akustiksalg.
29 Mar, 2023
Akustikplader er et produkt, der bliver mere og mere populært, når det kommer til at forbedre akustikken i forskellige typer af rum. Men hvad er akustikplader, og hvordan fungerer de? I denne artikel vil vi undersøge alt, hvad du behøver at vide om akustikplader og deres funktion.
01 Mar, 2023
Når du flytter til et nyt hjem, er der mange ting at tage højde for, herunder også belysningen. Belysningen kan have stor indflydelse på den generelle atmosfære og stemning i dit nye hjem
Flere indlæg
Share by: